Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Efter terrorn i Barcelona: Skärpt säkerhet inför EM i ridsport på Ullevi

Terrordådet i Barcelona har lett till att säkerheten inför Ridsport-EM i Göteborg nästa vecka skärps ytterligare. – Vi har haft ett extra säkerhetsmöte med anledning av den fruktansvärda händelsen, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen till GP

Det oroliga omvärldsläget har gjort att EM-arrangörerna redan från början har haft en hög säkerhetsnivå – det är en förklaring till att totalkostnaden för evenemanget har ökat med ett antal miljoner jämfört med den ursprungliga budgeten.

Under EM i Göteborg kommer tiotusentals människor att röra sig på olika öppna platser i staden vilket ökar risken för attentat markant.

Efter torsdagens attentat i Barcelona, där minst 13 personer uppges ha dödats och där ett stort antal människor har skadats, skärps därför säkerheten i Göteborg ytterligare.

– Under fredagsförmiddagen har vi haft ett extra möte med polis och säkerhetsansvariga där vi gått igenom läget ytterligare en gång. Rent generellt ser vi ingen förändring i själva hotbilden – den har varken ökat eller minskat, säger Torgersen och fortsätter:

– Däremot har vi beslutat att ytterligare skärpa säkerheten på flera strategiska områden. Det handlar dels om kontroller och bevakning av olika slag, dels om att förhindra fordon från att komma in där det finns mycket folk, exempelvis på Heden och i Slottsskogen. Det blir även begränsningar som påverkar allmänheten, exempelvis som att Ullevigaraget under huvudarenan bara får användas av personer med tillstånd, säger Tomas Torgersen.

EM invigs på måndag kväll med bland andra Prinsessan Madeleine på plats.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.