Efter svåra olyckan – Amy Pieters har tagit sina första steg

Amy Pieters kraschade för tio månader sedan. Hon kan fortfarande inte prata men har nu tagit sina första steg sedan olyckan.
”Vi måste ha tålamod och hopp”, skriver hennes anhöriga på hennes blogg.

ANNONS
|

Dagen innan julafton i fjol kraschade cyklisten Amy Pieters under ett träningsläger i Spanien med det nederländska landslaget. Världsmästaren fick svåra hjärtskador och först efter fyra månader i koma vaknade 31-åringen upp igen.

– Hon behöver hjälp med allt. Men vi håller hoppet levande. Det tar så mycket tid men läkarna ser fortfarande framsteg. Hjärnskador är olika hos alla och läkarna säger till oss att de inte kan göra någonting. Hjärnan behöver starta och koppla om av sig själv, sa hennes pappa Peter Pieters till nederländska NOS i juli.

Nu har Amy Pieters tagit sina första steg sedan olyckan.

ANNONS

Kan inte prata

På Pieters blogg går att läsa att hon också kunnat cykla på en form av tandemcykel.

”Med lite hjälp reser hon sig från stolen och tar sina egna steg. Hon går korta stunder när hon får stöd. Det här gillar vi att se. Vi måste ha tålamod och hopp. Vi är övertygade om att Amy kommer att visa oss några mycket vackra saker”.

Amy Pieters kan dock inte tala än.

”Att prata är ännu inte möjligt, vilket gör det svårt för henne att förklara sig”.

Amy Pieters vann tillsammans med Kirsten Wild tre raka VM-guld (2019, 2020 och 2021) i bancykling, i grenen Madison. 2019 blev hon världsmästare i lagtempo och hon har även ett EM-guld i landsväg från 2019 på meritlistan.

LÄS MER:Amy Pieters hemma – ett halvår efter svåra olyckan: ”Behöver hjälp med allt”

LÄS MER:Cyklisten Amy Pieters har vaknat ur sin koma

LÄS MER:Stjärncyklisten Amy Pieters i koma efter olycka

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS