Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Efter succéloppet: "Jag tror att detta bara är början"

Örgrytelöparen Maria Larsson slog till med ett superlopp på Göteborgs GP. Ett lopp som nu tar henne hela vägen till VM i London. – Jag tror att detta bara är början på min karriär, säger Maria Larsson.

Maria Larsson har som hon själv beskriver det, några trassliga år bakom sig. De problemen har hon nu lagt bakom sig. Det visade hon med besked på 3000 meter hinder under Göteborgs GP. Genom att springa in på tiden 9.39,96 säkrade hon en plats till VM i London om några veckor.

– Det känns otroligt bra. Jag är väldigt, väldigt glad och nöjd. Men jag är också sugen på att det ska gå ännu snabbare, säger Maria Larsson dagen efter och fortsätter:

– Precis när jag sprang över och hörde speakern som sa att jag sprang på 9.40 så var det en otrolig lättnad. Jag har lagt ner så otroligt mycket tid på detta och att sen äntligen få det på papper, det var en otrolig känsla. Det har varit trassligt till och från de tre-fyra senaste åren men någonstans har jag ändå inte gett upp utan alltid trott att det finns mer att ge.

Ny tränare och nytt träningsupplägg

En av anledningarna till Larssons succé är samarbetet med hennes nye tränare, Nic Bideau från Australien. Maria och Nic började sitt samarbete vid årsskiftet och har lagt upp träningen på ett helt annat sätt än tidigare.

– Jag tränar annorlunda nu. Nu springer jag sju mil i veckan till skillnad från förut då jag låg på 14 mil i veckan. Dessutom har jag alltid en vilodag och inga dubbelpass. Sen har jag inte haft någon skada på sex månader nu. Jag tränar mindre men jag tränar hela tiden. Det är min tränares filosofi.

Försöker på 3000 meter hinder i London hålls den 9 augusti. Hur uppladdningen fram tills dess kommer att se ut är ännu inte klart för Göteborgstjejen.

– Min tränare vill att jag ska vara här och nu så han håller på mitt schema lite. Men det kan mycket väl vara så att jag springer något lopp innan VM.

Startskottet på karriären

Maria har sedan tidigare ett EM och två lag-EM på meritlistan. I London blir det hennes första VM. Ett mästerskap som betyder väldigt mycket för ÖIS-löparen.

– VM betyder oerhört mycket. Det betyder att alla de här åren är värt det. Det ger mig också självförtroende att jag hittat min egen väg. Jag tror att detta bara är början på min karriär. Jag tror att jag kommer att kunna titta tillbaka på det här som startskottet på min karriär.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.