Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
I söndags brann Slottsskogshallen ner till grunden. Bild: Petter Trens

Efter storbranden – här ska friidrottsungdomarna träna

När Slottsskogshallen brann ner till grunden blev flera hundra ungdomar utan träningslokal. Nu har kommunen hittat en lösning för friidrottarna.

I söndags brann Slottsskogshallen ner till grunden och lokal och utrustning för flera hundra friidrottare och trampolinhoppare försvann.

LÄS MER: Hallen brann ner – men skulle ändå rivas

Kommunen har sedan dess jobbat med att hitta ersättningshallar för de drabbade föreningarna och under torsdagen hade idrotts- och föreningsförvaltningen möte med Göteborgs friidrottsförbund. Efter det meddelar förvaltningen att friidrottarna främst kommer hänvisas till Sandklevshallen i Bergsjön.

– Förvaltningen har tagit fram förslag på tider och hallen täcker stora delar av det behovet för friidrotten. Sen tittar vi på ytterligare tider i hallarna som ligger i närheten (av den nedbrunna Slottsskogshallen) men då blir det strötider, säger Anders Ramsby, förvaltningsdirektör vid idrotts- och föreningsförvaltningen.

LÄS MER: Frölundas erbjudande efter branden – ställer upp för de drabbade

Ingen lösning klar för trampolinföreningen

Två friidrottsklubbar, Utby IK och IK Vikingen, hade även kansli i Slottsskogshallen och har tillfälligt fått flytta till Göteborgs friidrottsförbunds lokaler i intilliggande Friidrottens hus.

– Där tittar vi på lite mer mellanlånga lösningar, om vi ska leta reda på lediga lokaler eller sätta upp tillfälliga lokaler i anslutning, säger Anders Ramsby.

Västra Frölunda Trampolinklubb drabbades hård av branden och föreningens speciella behov, med högt i tak och långa ansatsbanor, gör att arbetet med ersättningshall försvåras och förvaltningen och föreningen ska träffas i nästa vecka.

LÄS MER: Stödet till trampolinklubben dagen efter branden

LÄS MER: "Vi får stöd från överallt nu"

Under branden skadades vattenförsörjningen till intilliggande Friidrottens hus och Slottsskogsrinken, den ska ha kommit tillbaka under tisdagen.

LÄS MER: Tio miljoner brann upp i garage – inställda pass i Slottsskogsrinken

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.