Efter storbråket i NBA – elva (!) spelare stängs av

Det var upprört i NBA-mötet mellan Detroit Pistons och Orlando Magic. Till följd av ett bråk som skedde under matchen har nu elva spelare stängts av.

ANNONS
|

Det var på torsdagen som skandalscener utspelade sig i NBA-matchen mellan Detroit Pistons och Orlando Magic.

Efter att Orlandos Moritz Wagner knuffat till Detroits Killian Hayes så att denne for in i sin egen avbytarbänk, svarade Hayes med att knocka Wagner medvetslös.

Till följd av incidenten utvisades de två inblandade spelarna, tillsammans med Hayes lagkamrat Hamidou Diallo som delade ut en knuff innan slaget.

Förutom dessa var fler spelare inblandade i incidenten, vilket innebär att NBA nu agerar.

Totalt stängs elva (!) spelare av efter storbråket. Förutom Moe Wagner (två matcher), Killian Hayes (tre matcher) och Hamidou Diallo (en match) stängs åtta Orlandospelare av.

ANNONS

Spelarna det handlar om, och som stängs av i en match är: Cole Anthony, R.J. Hampton, Gary Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba och Wendell Carter Jr.

Avstängningarna på de åtta Orlandospelarna beror på att dessa valde att springa in på planen under tiden som bråket ägde rum, vilket alltså inte är tillåtet.

För att säkerställa att Orlando har tillräckligt många spelare för att genomföra sina framtida matcher kan avstängningarna på de åtta spelarna komma att förskjutas.

Matchen vann Detroit Pistons med siffrorna 121–101.

LÄS MER:Moe Wagner tuppade av – efter storbråket i NBA-matchen mellan Detroit Pistons och Orlando Magic

LÄS MER:NBA-stjärna utreds efter homofobisk video

LÄS MER:Jonas Jerebko bryter tystnaden om kritiserade flytten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS