Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Poliser står uppradade inför den andra finalmatchen som nu skjuts upp.

Efter skandalscenerna – nytt besked om finalen

Det andra mötet mellan Boca Juniors och River Plate i Copa Libertadores, den sydamerikanska motsvarigheten till Champions League i fotboll, skjuts upp ytterligare efter lördagens kaos. Ett möte ska hållas på tisdag för att diskutera ett nytt datum.

Spelare i Boca Juniors attackerades inför matchen av motståndarlagets fans när de anlände med buss till arenan. Supportrarna kastade sten och plankor mot bussen, och spelarna utsattes för pepparsprej. Flera av spelarna uppgavs ha skadats och matchen sköts upp ett dygn.

LÄS MER: Över 100 års rivalitet når sin kulmen i Superclásico

Finalen var schemalagd att spelas klockan 21.00 svensk tid. Men Boca Juniors gick tidigare under söndagen ut och ville att matchen skulle skjutas upp ytterligare. Klubben ansåg att matchen inte kunde spelas på lika villkor efter det inträffade.

Nu har de fått gehör av det sydamerikanska fotbollsförbundet, CONMEBOL, och matchen kommer att skjutas upp ännu en gång. Det sydamerikanska fotbollsförbundet ska träffa representanter från de båda klubbarna på tisdag för att diskutera ett nytt datum.

Den första matchen, på Boca Juniors hemmaarena La Bombonera, slutade 2–2. Till returmatchen på River Plates hemmaarena El Monumental var inga Bocafans välkomna, sedan 2013 har alla bortasupporters varit portade i Argentina efter enorma problem med fotbollshuliganer.

Över 300 personer har dödats i samband med fotbollsmatcher i Argentina under de senaste 50 åren.