Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Efter rekordet – Meijer siktar högt i EM

Svenskt inomhusrekord med god marginal – nu hoppas Michaela Meijer att den fina formen ska hålla i sig över EM.
– Det här var en riktigt go egoboost, säger Meijer till GP.

Michaela Meijer visar storform.

I helgens Nordenkampen i norska Baerum slog 25-åringen till med nytt personbästa och svenskt inomhusrekord när hon i sitt andra försök flög över ribban på en höjd av 4,75.

En förbättring med fem centimeter jämfört med Angelica Bengtssons tidigare rekord från 2015.

– Det är klart att det betyder mycket. Det här var en riktigt go ego-boost. Jag hoppar högre än vad någonsin har gjort tidigare. Riktigt skönt, säger Meijer och fortsätter:

– Det är kul att hoppa högre än vad någon annan i Norden har gjort innan. Det är jättestort för mig. Främst för mitt självförtroende och min trygghet. Det är ett kvitto på att det vi har försökt ändra och bygga upp i träning och teknik faktiskt funkar.

Och att det var just i Baerum hon lyckades slå till med ett succéhopp var inte helt oväntat. För när Örgryte-hopparen kommer dit då brukar det gå bra.

"Ett riktigt gött ställe"

Redan inför helgens tävling hade hon varit med om två rekord-noteringar i samband med tävlande i den norska orten.

– Det har verkligen blivit lite av en favoritplats, haha! Jag har bara personliga rekord med mig därifrån. Det är ett riktigt gött ställe att hoppa på!

Kände du direkt att det var rekord på gång när du satte staven i marken?

– Man känner direkt om det är ett bra eller dåligt hopp, men man tänker mest teknik, det är inte förrän du är över ribban som du hinner fokusera på om du klarar hoppet eller inte, innan dess är det bara fokus på de tekniska bitarna.

Förvånad över att du fick en sådan fullträff?

– Jag kände att sista träningen inför kändes väldigt bra, men det är ändå skillnad att hoppa bra på träning och tävling. Så det här var bättre än vad jag hade tänkt. Även om jag under tävlingens gång kände att "Det här kan bli riktigt bra".

Med rekordet i bagaget tar Meijer nu sikte på nya utmaningar. SM väntar närmast – men primärt fokus ligger på inne-EM i Glasgow som avgörs i början av mars.

– Första fokus blir att gå till final. Det är kval inomhus, som det inte har varit på många år, så naturligtvis vill jag ta mig förbi det och helst göra det med så få hopp som möjligt så att man sparar på kroppen. Finalen är dagen efter, så det är det som är risken, att man inte håller kroppen fräsch till finalen.

Hon tillägger:

– Sedan får vi se hur långt det räcker i finalen!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.