Jamina Roberts.
Jamina Roberts. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter Norges protest: Tv-grafik ändras

Att spelarnas vikt har visats i tv-sändningarna från handbolls-VM har väckt ilska i Norge. Svenska spelarna reagerar också. Nu tas vikten bort från tv-grafiken.

ANNONS

För att kunna registrera ett lag inför VM måste varje spelares vikt fyllas i, något som fått favoriten Norge att reagera.

Norska förbundet protesterade mot kravet på viktregistreringen genom att skriva in andra siffror.

– Det vi har gjort är att lägga in vikter som inte stämmer, säger förbundets Mads Stian Hansen till nyhetsbyrån NTB.

Synts i tv

I sändningarna från Norges grupp har dessutom vikten varit en del av grafiken under matchsändningarna.

– Vi vill inte ha fokus på det. Det är också spelarna eniga om.

Norges protest gav resultat. Nu har spelarnas vikt tagits bort från tv-grafiken.

– Jag tror att Internationella handbollsförbundet (IHF) har lyssnat på några fall på sistone. Det är bra att detta tas bort. Det är totalt ointressant, säger Norges landslagschef Thorir Hergeirsson till NTB.

ANNONS

Från svenskt håll har man också ställt sig frågande till varför vikten måste anges.

– Det är väl helt irrelevant vad folk väger när man springer runt och spelar? Jag vet inte riktigt vad syftet skulle vara med det. Det är ju inte brottning där viktklasser spelar roll, säger Jamina Roberts.

Kan vara känsligt

Hon får medhåll av lagkamraten Linn Blohm:

– Jag vet inte vad de har för anledning. Hade man fått reda på anledningen eller fått det förklarat kanske det hade varit annorlunda. Jag tycker bara: varför ska de veta det? Det är lite märkligt.

Precis som norskorna är inte de blågula spelarna speciellt intresserade av att vikten ska synas i tv.

– Jag bryr mig inte, men jag förstår att vissa tycker att det är känsligt. Det är väl allmänt känt att vissa har det så och då är det kanske lite onödigt att göra så, säger Jamina Roberts och syftar till att det kan vara jobbigt prata om vikten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS