Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Efter nedtrappningen – öppnar för ny tävlingssatsning

Hans första stora tävling för säsongen blir Scandinavian Invitation på banan han är delägare i, men Johan Edfors har ändå siktet inställt mot toppen.
– Förhoppningen att vara med på söndag och ha chans att vinna finns, säger veteranen.

22, 17, 19, 9, 1.

Siffrorna är antalet tävlingar som Johan Edfors spelat de senaste fem åren. 2019 har med marginal varit hans lugnaste år. 43-åringens fokus har istället legat på saker utanför golfbanan och hans eget spel.

– Just nu så funkar det inte med livet att spela. Jag har absolut inte slutat, men fått ta en liten paus. Vi får se när min dotter blivit lite äldre, säger Johan Edfors.

Han utesluter dock inte att det kan bli en liten tempoökning i tävlandet redan nästa säsong, men det kommer inte bli i den utsträckning som det under så lång tid varit för Edfors.

– Det är möjligt att spela kvalet (till Europatouren) i höst och vi får se lite hur det känns efter den här veckan och hur det känns efteråt. Jag måste ha någonting som motiverar mig för att träna. Så vi får se hur det blir med kvalet och om det kanske kan bli några tävlingar nästa år, men jag kommer nog inte kunna spela på heltid på ett par år, säger Johan Edfors och fortsätter:

– Jag saknar tävlingsmomentet. Jag har ju inte gjort så mycket annat i mitt liv. Visst är det kul att spela padel, men det blir inte riktigt samma nervositet. Jag släpper inte mitt spel och håller i gång det så att jag inte helt "sunkar ned" mig. I fall jag känner att det blir dags igen, säger Edfors.

Delägare i Hills

Det var 2012 som Johan Edfors gick in som delägare i Hills golfbana. Redan då var målsättningen att göra banan till en av Europas bästa och att kunna ta Europatouren till Göteborg. Förra året blev den saken verklighet och spelmässigt innebar det en klarad cut, men aldrig någon riktig tätkänning för Edfors själv.

Hur det går i år återstår att se, men bara för att tävlandet varit frånvarande den här säsongen har 43-åringen inga planer på att lägga sig ned utan en fight.

– Förhoppningsvis är man med på söndag och har en chans att vinna. Den förhoppningen finns i alla fall. Det känns ändå som att spelet är rätt så bra så om jag kan få ihop fyra vettiga varv så ska jag nog kunna vara med där uppe och hugga. Jag känner att den kapaciteten fortfarande finns. Sedan blir det spännande att se hur jag hanterar tävlingspressen när jag inte haft den på länge, säger Edfors.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.