José Mourinho manar på sina spelare.

Efter mardrömsstarten – United vände och vann

Det blev en mardrömsinledning för Manchester United som låg under med 2–0 redan efter tio minuter hemma mot Newcastle. Men en massiv forcering i den andra halvleken gjorde att United kunde vända och vinna med 3–2. En seger som kan ge den hårt pressade managern José Mourinho lite arbetsro.

|

Det var matchen när Manchester United skulle kliva ut och bevisa att laget kan bättre än man presterat så här långt. Åtminstone mot ett Newcastle som inför matchen inte tagit en enda trepoängare.

Men det utvecklade sig tidigt till en mardröm för United – och framför allt för José Mourinho.

Tidig kalldusch

United-försvaret, utan Victor Nilsson Lindelöf som inledde på bänken, gick bort sig redan efter sju minuter när Newcastle för första gången den här säsongen tog ledningen i en ligamatch.

Kenedy fick bollen i djupled och var iskall när han fintade bort hemmaförsvaret och satte 1–0. Bara minuter senare var United-försvaret återigen helt ur balans. Yoshinori Muto fick enkelt vända upp i straffområdet och lägga in 2–0 i den tionde minuten.

Redan i den 19:e minuten byttes Uniteds mittback Eric Bailly ut mot mittfältaren Juan Mata, i ett försök att skaka igång offensiven.

I andra halvlek släppte United på spärrarna – något som gav resultat. I den 70:e minuten skruvade Juan Mata in en frispark och bara några minuter senare kvitterade Anthony Martial.

Och United fortsatte att trycka på för ett ledningsmål. På tilläggstid fick Ashley Young bollen långt ner på högerkanten. Inlägget gick in i straffområdet som var fullt av Unitedspelare och det var en av de kortaste på planen som nådde högst på bollen. Alexis Sanchez fick pannan på den och kunde fullborda vändningen till Old Traffords stora jubel.

"En häxjakt"

En som säkerligen drog en lättnadens suck var José Mourinho. Det har pratats om den portugisiske managerns avgång och 3–2-segern lär ge Mourinho och Manchester United åtminstone lite lugn.

- Som en vän sa till mig i morse, om det regnar i London i morgon är det mitt fel. Om det blir problem med Brexit är det mitt fel. Det är en ren häxjakt, det är mitt liv, sade Mourinho om sin situation efter matchen.

- I de största klubbarna är det perioder med mycket kött och perioder med mycket ben. Jag är 55 år gammal. Jag kan hantera det och leva med att bli jagad. Några av killarna tror jag inte kan hantera det bra, sa han.

Han menar på att det var panikartat inledningsvis, och att det inte är lätt för spelarna.

- Jag kan hantera det, med en liten klump i magen. Marcus Rashford var ledsen på planen, Scott McTominay var rädd på planen. Alla spelarna gjorde misstag som inte sker normalt.