Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Janne Andersson var sammanbiten efter förlusten i Sofia.

Efter magsjukan kom magplasket

Janne Andersson mådde inte bra. Inte hans lag heller. 2–3-förlusten mot Bulgarien var både hans och spelarnas första stora motgång i VM-kvalet.

Andersson påpekade efter den tunga förlusten på Vasil Levski-stadion att förlusten mot Frankrike i Paris i höstas var besvärlig att hantera.

Men Bulgarien än inte Frankrike.

Bulgarien är ett lag han hade räknat med att ett svenskt landslag, som kom till mötet som etta i VM-kvalgruppen, skulle matcha.

Kanske inte vinna mot, men definitivt inte förlora mot.

- Det var en jäkla motgång när vi förlorade mot Frankrike borta. En motgång är det här också, men man måste sätta det i rätt perspektiv. Det är ingen blåbärsnation vi förlorar mot.

Enormt besviken

- Jag är enormt besviken över resultatet. När de gör 3–2 är det oerhört tungt. Det är ett lag som har sitt sätt att spela på, som vi förvarnat om. Bulgarien är aggressivt, kliver på och ställer om snabbt. Det var så de slog Nederländerna.

- I första är vi inte tillräckligt bra på det spelet. Vi är lite för mycket sidledsspelande, hotar för lite i djupet vilket gör att de får bra betalt för sitt spel. Det blir för böljande och öppet spel än tidigare, när vi legat samlade. Vi klarade inte att föra spelet som vi tänkt. säger Andersson.

Medtagen av några dagars magsjuka sviker rösten ibland.

- Jag mår inte bra, men det är mindre viktigt. EM-kvalmatcher är betydligt viktigare.

Spelare inte på maxnivå

Kollektivt nådde Sverige inte upp till tidigare nivåer, varken kollektivt eller individuellt.

- Vi kanske inte var uppe på maxnivå på några håll, som man måste man vara i matcher av den här digniteten. Man är beroende av att allt stämmer. Jag vet inte varför det inte var så, kanske för att många är i början av säsongen och inte kommit igång ordentligt i sina klubblag.

Ola Toivonen varnades och är avstängd mot Vitryssland på söndag, skadade Alexander Fransson har lämnat truppen och Emil Krafth är sjuk.

Andersson flaggar för att ta in ersättare.

- Jag har inte hunnit smälta den här förlusten, men vi ska prata om hur vi gör. Vi har planer på hur vi ska hantera det.

Men med en maximal insats i Minsk och i nästa månad blir misslyckandet blott en plump i protokollet. Sverige är tvåa och på play off-plats i kvalgruppen.

- Vi måste gå fullt ut för det på söndag, säger Andersson.