Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter kraschen - får intensivvård

Hon såg ut att gå mot guldet. Men då kom den otäcka kraschen för Annemiek van Vleuten. Nu vårdas nederländskan på sjukhus för allvarlig hjärnskakning och frakturer i längdryggen.

Det blev en märklig upplösning på damernas linjelopp i cykel. Annemiek van Vleuten ryckte i den tuffa backen och fick en lucka, men i nedförsbacken efter kraschade gulddrömmen plötsligt.

Läs mer: Johansson tog Sveriges första OS-medalj

Van Vleuten fick sladd med bara en mil kvar och hon föll våldsamt. Det var otäcka bilder som sändes ut där nederländskan låg helt stilla medan resten av loppet fortsatte.

– Jättetråkigt, usch. Det är aldrig bra när man ligger stilla, man vill gärna se att hon ska röra på sig, sa Susanne Ljungskog som kommenterade loppet för Viasat.

Svenska Emma Johansson, som tog silvret, låg en bit bakom och passerade en medvetslös kollega på vägen mot mål.

– Det är aldrig roligt att se någon ligga där utan att röra sig. Så som hon låg, det var ingen fin syn, säger Emma Johansson till TT.

– Så jag är jätteglad att höra att det verkar ha gått bra.

Van Vleuten fick föras till sjukhus i ambulans där hon nu vårdas. Enligt det holländska cykelförbundet har hon fått en kraftig hjärnskakning och tre mindre frakturer på ländryggen. Hon kommer att stanna på intensivavdelningen för vård under de närmaste 24 timmarna.