Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Petter Northugs samarbetspartners ser över sina avtal med den norska skidstjärnan. Bild: FREDRIK VARFJELL
Arkivbild. Petter Northugs samarbetspartners ser över sina avtal med den norska skidstjärnan. Bild: FREDRIK VARFJELL

Efter kokainskandalen – sponsor avslutar samarbete med Northug

Petter Northug gick igår ut öppet med att han blivit ertappad av polis för fortkörning och innehav av kokain i sin bostad på sociala medier.
Nu väljer flera sponsorer och partners att se över sitt samarbete med Northug, skriver VG.

Under fredagskvällen valde Petter Northug att gå ut i sociala medier med att han blivit tagen av norsk polis efter en hastighetskontroll.

Den före detta längdskidåkaren berättade vidare att han blev medtagen till ett blodprov samt att polisen funnit en mindre mängd kokain i hans hem.

Det är inte första gången Petter Northug är i blåsväder. 2014 dömdes norrmannen till fängelse för rattfylla efter att ha framfört sitt fordon med 1,65 promille alkohol i blodet.

Avslutar samarbete med Northug

Flera sponsorer och partners till Peter Northug väljer efter att gårdagens skandal briserade att se över sitt sitt samarbete med norrmannen, skriver VG.

Cykelföretaget Uno-X meddelar bland annat till Adresseavisen att man avslutar sitt samarbete med den före detta längdstjärnans företag som är döpt efter honom själv, ”Northug”.

– Vi ingick ett avtal med Northug och såg fram emot det samarbetet, nu inser vi att Petter måste koncentrera sig på andra saker. Avtalet kommer att sägas upp inom kort, säger Uno- X:s cykelchef Jens Haugland till Adresseavisen.

LÄS MER: Northug: Polisen har hittat kokain hos mig

Petter Northugs företag sponsrar bland annat det norska skidförbundet med skidglasögon och även det samarbetet kan komma att ses över enligt VG som har talat med förbundschefen Espen Bjervig.

–Vi tar naturligtvis avstånd från handlingen och det som har gjorts. Det är inte alls bra. Samtidigt finns en person i allt detta och det är mycket tragiskt för honom. Vi måste överväga hur vi gör framöver, säger Bjervig till VG.

Petter Northug har även varit involverad i en inspelning av ett nytt TV-program, ”Sverige mot Norge” som han programleder tillsammans med Gunde Svan.

Programmet utgår från att svenska och norska skidåkare tävlar mot varandra i olika grenar, där rättigheten av programmet ägs av norska TV2, som till VG meddelar att de inom kort kommer fatta ett beslut kring Petter Northugs framtid på kanalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.