Efter knallskotten – Blåvitt misstänker minderåriga

Matchen mellan IFK Göteborg och Varberg fick skjutas upp 20 minuter efter knallskott som kastades in på läktaren. Nu misstänker Blåvitt att det var minderåriga som låg bakom kaoset i mötet, det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
|

Matchen mellan IFK Göteborg och Varberg hade närmat sig de sista tio minuterna. Då kastades ett föremål in från läktaren. Ett föremål som exploderade och gav ifrån sig en rejäl smäll.

Det ledde till att två fotografer skadades lindrigt och att matchen avbröts i 20 minuter innan den återupptogs.

Händelsen polisanmäldes efteråt.

Samtidigt som polisen genomför sin utredning har IFK Göteborg gjort sin och på massor av videomaterial har tre personer hittats. Tre personer som var inblandade i det inkastade föremålet, något som Aftonbladet var först att rapportera.

– Vi har inga identiteter kända, säger IFK Göteborgs säkerhetschef Mike Sahlenius och fortsätter:

ANNONS

– Vi har tre individer som vi har sett men vi har inga personnummer eller så.

Vad har ni gjort efter matchen?

– Jag har sammanställt ett grovmaterial som vi har sänt till Polismyndigheten och har direktkontakt med utredare. Vi jobbar både parallellt och tillsammans. Allt polisen vet om vet vi också.

Har ni tillgång till olika kameror?

– Nej. Men utöver de jag har tillgång till har polisen ibland egna kameror som deras personal har.

Från matchdelegaten och polisen var det klara besked. De lastade inte IFK Göteborg för de inkastade föremålet eller anmärkte på det säkerhetsarbete som klubben hade gjort på förhand.

– Det fanns inget vi hade kunnat göra annorlunda enligt polisen, säger Mike Sahlenius.

Det är svårt att ha koll på samtliga på en arena?

– Ja, så är det.

Vad händer nu för de här tre? Kommer ni stänga av samtliga?

– Till och börja med äger polisen all favör här. Jag kommer hålla mig lite passiv tills att jag känner att polisen är klara. Jag vill vänta och se lite vad som framkommer i förhör och få reda på varför och lite andra saker. Sedan kommer vi ställa oss frågan om avstängningar och att de inte ska vara välkomna under en period. Jag tror dock inte det gör en större inverkan här för jag har en stark känsla att det inte är individer som brukar gå på våra matcher.

ANNONS

Varför tror du det?

– De visar på ett ovant beteende för att vara på våra evenemang. Både hur de tar sig in och lokalmässigt. De har problem att orientera sig och går fel.

Med tanke på det är IFK Göteborg tydliga med att de här tre personerna inte tillhör supportermiljön.

– De har ingen anknytning till supportermiljön. Det är jag helt övertygad om och jag ha varit väldigt tydlig med det i alla samtal som jag har haft. Det här har ingen anknytning till supportermiljön, säger Mike Sahlenius.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS