Efter klubbvalet – Nocco bryter med Jonas Jerebko

Jonas Jerebkos val att skriva på för CSKA Moskva får konsekvenser. Nu har energidrycksföretaget Nocco beslutat sig för att bryta med svenske stjärnan. ”Vi har sedan i måndags valt att avsluta samarbetet på grund av hans beslut att spela i Ryssland”, säger företagets marknadschef Catharina Carldotter till SVT Sport.

ANNONS
|

Många har undrat var Jonas Jerebkos karriär skulle fortsätta, det efter att han valt att bryta med den ryska klubben BC Khimki 2021.

Ett år senare kom beskedet: Han återvänder till Ryssland, den här gången för att spela för CSKA Moskva.

Med tanke på att Ryssland i mars valde att invadera Ukraina och att det nu pågår ett fullskaligt krig i östra Europa har många reagerat kraftigt över beslutet.

Bland annat energidrycken Nocco. För SVT Sport berättar företagets marknadschef Catharina Carlsdotter att företaget, som tidigare har sponsrat den svenska stjärnan, har beslutat sig för att bryta avtalet.

”Vi har sedan i måndags valt att avsluta samarbetet på grund av hans beslut att spela i Ryssland”, skriver företagets marknadschef Catharina Carldotter i ett sms till SVT Sport.

ANNONS

Framtiden i landslaget osäker

Även det svenska basketförbundet ser negativt på Jonas Jerebkos övergång till CSKA Moskva. Förbundschefen Fredrik Joulamo berättar att Jerebkos framtid i landslaget nu är osäker.

– Det är självklart att vi från svensk basket vill ha så lite samröre med Ryssland som möjligt. Vi har stått upp och sagt att vi inte tänker delta i tävlingar i Ryssland och ställt oss bakom beslutet att ryska domare inte ska tillåtas döma internationellt och så vidare, berättade han under onsdagen.

LÄS MER:Förbundschefen om beslutet: ”Vi behöver prata med Jonas”

LÄS MER:Jonas Jerebko klar för CSKA Moskva

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS