Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Efter klubbens coronakaos – får sex matcher uppskjutna

Miami Marlins spelade match på söndagen. En dag senare konstaterades 14 coronafall i MLB-laget varav elva rapporterades vara spelare.
Nu skjuts lagets sex kommande matcher upp.

Starterna av NHL, NBA och NFL närmar sig med stormsteg i USA. När det kommer till hockeyn är träningsmatcherna bara runt hörnet och lagen är redan på plats i städerna där slutspelsmatcherna kommer spelas.

Men en liga som redan dragit i gång är baseboll-ligan MLB, men det har inte gått smärtfritt.

Under söndagens spelade Miami Marlins match mot Philadelphia och vann den med 11–6. Men dagen därpå rapporterades inte mindre än 14 stycken i Marlins ha testats positivt för covid-19. Uppgifter till ESPN gjorde gällande att elva av dessa var spelare. Därefter ska ytterligare tre ha testats positivt, vilket gör att totala siffran nu ska vara uppe i 17.

LÄS MER: Spelade match i söndags – har nu 14 coronafall

Marlins skulle sedan ha spelat match under tisdagskvällen, men den tillställningen blev uppskjuten och nu rapporterar ESPN att Miami Marlins har fått sina sex kommande matcher uppskjutna.

Enligt Anthony Fauci vid det nationella institutet för allergier och infektionssjukdomar kan resten av säsongen vara i fara för Marlins – och även för hela ligan.

– Jag tror inte att de (ligan) måste sluta spela, men vi måste följa det här på en daglig basis och se vad som händer, sade Fauci till Good Morning America.

Även Philadelphia har fått sin match mot New York Yankees uppskjuten med anledning att det var just Marlins man mötte just innan lagets coronautbrott bekräftades.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.