Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Yehia Omar gjorde fyra av målen när Egypten slog Chile med 35–29 i premiären av handbolls-VM. Arkivbild.
Yehia Omar gjorde fyra av målen när Egypten slog Chile med 35–29 i premiären av handbolls-VM. Arkivbild. Bild: Marius Becker/AP/TT

Efter kaoset – Egypten inledde VM med seger

Ingen publik på läktaren, länder som hoppar av i sista sekund och allmänt kaos. Handbolls-VM i Egypten har plågats av stora coronaproblem redan före första avkast.
Men på onsdagen inleddes i alla fall turneringen – och det med en väntad seger för hemmanationen.

Egypten vann som väntat premiären mot Chile, men det var ingen särskilt imponerande insats av en av Sveriges kommande gruppmotståndare. 35–29 (18–11) var visserligen en ohotad seger, men egyptierna slarvade en hel del, inte minst i försvarsspelet, och hade nog förväntat sig att vinna med större siffror mot gruppens tänkta slagpåse.

För arrangören var det i alla fall glädjande att VM fick börja med en seger för hemmanationen. Och att VM alls började.

Coronapandemin har legat som en mörk skugga över mästerskapet. I helgen bestämdes att VM måste spelas utan publik på grund av smittorisken, och de jobbiga kompromisserna har fortsatt de senaste dagarna.

Både USA och Sveriges tänkta premiärmotståndare Tjeckien drog sig så sent som dagen före premiären ur turneringen på grund av coronasmitta i respektive trupp, och det har rapporterats om smittspridning också i andra VM-lag.

Om inget mer oförutsett händer inleder Sverige turneringen mot Nordmakedonien, som ersatt Tjeckien, på torsdagskvällen. Därefter väntar Chile på lördag och Egypten på måndag.