Karin Karlsson slutade tvåa i 15-kilometersloppet på EM.
Karin Karlsson slutade tvåa i 15-kilometersloppet på EM. Bild: Axel Mendes

Efter jättedramatik – följde upp med EM-silver

I femkilometersloppet tog hon karriärens första mästerskapsguld. Dagen efter fyllde Karin Karlsson på medaljskörden med ett silver i 15-kilometersloppet. – Jag är supernöjd, säger OCR-stjärnan från Göteborg.

ANNONS
|

Karin Karlsson har varit på pallen i mästerskap många gånger under sin OCR-karriär (Obstacle Course Racing). Men under EM i Polen den här veckan skulle hon nå hela vägen fram i fem-kilometersloppet med 40 hinder på vägen.

LÄS MER:Efter tuffa fjolåret – Karlsson tog EM-guld

Dagen efter guldet var det dags för en längre distans för Karlsson. Då väntade 15 kilometer med 65 hinder att ta sig i genom. Minst sagt slitsamt efter loppet dagen innan, men Karlsson sparade inte på krutet då målsättningen var tydlig på förhand.

– Jag gick in för att vinna ett guld till, säger Karin Karlsson.

De första sju kilometerna gick riktigt fort för OCR-stjärnan som där låg på en andraplats i tävlingen. Det var dock någonstans där, drygt halvvägs in i loppet, som syran slog till.

ANNONS

– Där någonstans kände jag att "det här går inte". Det handlar ändå om att ta sig i genom alla hinder för att kunna ta sig i mål och känner man att man börjar bli för trött får man slå av lite på tempot och det var jag tvungen att göra, säger Karlsson.

Hon tappade något, framför allt mot ledaren som ett tag låg tio minuter före resten av gänget, men i OCR kan allt hända.

– Vid 13 kilometer kom jag i kapp hon som ledde. Hon hade fastnat på ett hinder som hon inte tog sig i genom. Det gjorde först inte jag heller, men på mitt femte eller sjätte försök så lyckades jag. På vägen hade jag fallit rätt illa också så jag fick backa lite på tempot igen, säger Karlsson.

Hon hade dock täten fram till tävlingens sista hinder, men där skulle det ta stopp igen. Karlsson slet hårt, men blev som så många andra fast. Till slut lyckades hon slita sig i genom och ta sig i mål, men där hade hon passerats och det blev en silverpeng för Karin Karlsson.

– Det var hon som låg fyra som hann om så det var ju hon som hade lagt upp loppet bäst. Hon gjorde precis som jag gjorde dagen innan. Först var jag supernöjd, sedan slog det mig vad jag hade kunnat göra och då blev jag jättebesviken, men nu är jag supernöjd igen.

ANNONS

Hur den närmaste tiden ser ut för Karin Karlsson har hon inte helt klart för sig ännu, men allting kommer att handla om att vara så bra som möjligt i oktober för då är det dags för VM.

– Målet är att vinna guld där. Det är det jag kämpar för, säger Karin Karlsson.

ANNONS