Efter jättedramatik – Sverige utslaget i kvartsfinalen

Det blir ingen OS-semifinal för de svenska handbollsherrarna. Detta efter en riktig rysare mot Spanien i kvartsfinalen där det till slut blev spansk seger med 34-33.

ANNONS
|

Det såg ut att bli en svensk semifinal.

Det var ledning med fyra bollar mot Spanien i OS-kvartsfinalen men det skulle sluta med en spansk seger med 34-33 efter en jätterysare.

Efteråt var ilskan stor.

LÄS MER:Friidrotten har fått sin frälsare

Särskilt hos tidigare storspelaren, Ljubomir Vranjes som idag är expert för Discovery.

– Jag måste ärligt säga att jag är svinförbannad, det är helt otroligt att man kan tillåta detta i 60 minuter. Vi tillåts inte vinna den här matchen. Det är helt horribla beslut från domaren i nästan 60 minuter från Sverige, Jag vet inte vart jag ska ta vägen.

– Det är löjligt vad det förstör sporten, jag blir så förbannad.

ANNONS

Men det såg som sagt ett tag ganska bra ut för Sverige även om det var Spanien som började bäst. Men i paus var det svensk ledning med 20-18 och i början av den andra halvleken fortsatte de svenska målen att trilla in.

LÄS MER:Detta hände i Tokyo medan du sov

Svenskt ras i slutet – tappade ledningen

Särskilt genom Hampus Wanne.

– Han är i en klass för sig, säger Discoverys expert Per Johansson.

Efter en dryg kvart kvar att spela hade Sverige ledningen med 29-25.

Därefter gjorde Spanien 7-1 på de tio kommande minuterna och efter det var det Spaniens match och blev även spansk seger till slut.

LÄS MER:Guld och "omänskligt" världsrekord av Warholm

Efter förlusten är det svenska OS-äventyret över och medaljdrömmen stannar vid just en dröm.

– Extremt tungt när vi för hela matchen. Vi bränner två straffar och tre öppna lägen när vi har satt 29, där vänder matchen, säger Jim Gottfridsson till Discovery efter förlusten och fortsätter:

– Matchen gick exakt som vi planerat, men vi åker ur, vem vet om man får en chans att spela ett nytt OS.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS