Efter GHS - nu riktas blickarna mot sommarens EM

ANNONS
|

För dubble tävlingsledaren Tomas Torgersen har det varit bråda dagar, de båda arrangemangen har stundtals gått in i varandra.

- Samtidigt har det varit bra. Med mycket internationellt folk på plats har flera strategiska möten inför EM genomförts. Vi har också kunnat testa olika saker, operativt och logistiskt. Det har gett viktiga svar – men har också skapat nya frågor som vi nu har tid att söka svar på, säger han och fortsätter:

Bussar till Slottsskogen

- Häromdagen fyllde vi ett par bussar med internationellt körfolk, kuskar, grooms och förbundskaptener, och visade dem Slottsskogen och var sommarens tävlingar ska gå.

Och reaktionen blev?

ANNONS

- Mycket positiv, de fascinerades av att fyrspannens maraton går genom staden till en stor park, de är de inte riktigt vana vid, säger han.

Årets upplaga av Gothenburg horse show är han publikt nöjd med.

Försäljningen svag i början

- Eftersom det inte är ett finalår visste vi på förhand att besöksantalet skulle sjunka något. I fjol, med världscupfinaler inom både hoppning och dressyr, hade vi cirka 83 000 besökare – i år hamnar vi strax under 70 000, säger Torgersen och fortsätter:

- Det är normalt ett "vanligt" år, men i år hade jag faktiskt befarat att det skulle bli färre just för att vi har EM i sommar. Men där hade jag fel och det var ju positivt. Däremot tog det lite tid innan biljettförsäljningen drog igång på allvar, det var först de sista dagarna som det tog fart ordentligt, säger han.

Titta utanför boxen

Tävlingsmässigt är Torgersen nöjd.

- Jag tycker att hoppningen har levererat, inte minst har vi fått se bra hoppning av yngre svenska ryttare, vilket är roligt och bådar gott framöver, söäger han.

Tomas Torgersen har kritiserat den internationella dressyren för att inte riktigt ha tagit den nästa tävlingen inför finalen i USA på allvar. Bara elva ryttare tävlade.

ANNONS

-Jag har fått en del respons och hoppas på konstruktiva diskussioner. Dressyren är i mina ögon för traditionell – både ledare och aktiva måste börja tänka utanför boxen, betonar han.

ANNONS