Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: CARL SANDIN

Efter fiaskot mot Mora – så ska Frölunda studsa tillbaka

Simon Hjalmarsson, 29, håller inte igen efter Frölundas genomklappning mot Mora.
Den assisterande kaptenen går hårt åt laget.
– Jag hoppas att vi har lärt oss en läxa, säger han.

Det såg ut att vara en kassaskåpssäker seger för Frölunda med ledning med 3–1 mot Mora med tre minuter kvar av matchen. Men först kom reduceringen och med mindre än en minut kvar kunde Matt Bailey kvittera till 3–3.

Ett paralyserat Frölunda fick sedan se Michael Haga skjuta segern till Mora med två sekunder kvar. Efter den käftsmällen var det inga glada miner direkt i Frölundas omklädningsrum och dagen efter är det inte heller särskilt muntert.

LÄS MER: Frölunda gav bort segern – buades ut av fansen

– Nu har man ju fått sova lite på saken men det är klart att det var mycket frustration i kroppen. Man låg länge och grubblade men det är ändå många matcher kvar och vi ska inte fastna för mycket utan vi måste se framåt och lära oss av misstagen, säger Simon Hjalmarsson.

Bristande ödmjukhet

Roger Rönnberg var tydlig efter matchen.

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelare mot Mora

Anledningen till genomklappningen – brist på ödmjukhet.

– Det kan jag väldigt lätt hålla med om, säger Simon Hjalmarsson.

– Vi förvandlar en kanonmatch där de två första perioderna är det bästa vi har presterat under säsongen till det här. Man får inte bete sig som vi gjorde i den sista perioden och vi blåser verkligen bort en så fin match på en dålig period. Det är trist att vi hamnar i gamla dåliga vanor som vi hade under förra säsongen då vi inte kunde sy ihop 60 bra minuter. Nu hoppas jag att vi får en rejäl utskällning och sen får vi se varandra i ögonen och förstå att det här inte var bra.

LÄS MER: Trenden som oroar i Frölunda: "Vad fan hände?"

Hur kunde det bli en sådan genomklappning?

– Om jag visste svaret på det ... det enda vi pratade om inför tredje och under hela tredje var just det här. Vi fortsatte under powerbreaket att prata om det men det blev så ändå. Jag tycker inte att Mora spelade bättre egentligen utan att det är vi som sjunker så jäkla lågt och ger Mora chansen. Vi har egentligen tur i hela tredje perioden att det dröjer tills det är tre minuter kvar innan de får in pucken där.

– Jag har tittat lite på matchen nu under morgonen och den stora delen som brister är ödmjukheten. Vi tar inte hemjobbet, vi lägger inte ned pucken när vi ska och vi tar offensiva risker som vi inte ska göra. Det kändes som att vi ledde med fem-sex mål så som vi uppträdde och även om vi hade gjort det så ska man inte spela så.

LÄS MER: Här hyllas Tomi Kallio i Scandinavium

– Det är arrogant och inget jag gillar. Men under en säsong så kommer det att hända och det är bara att hoppas att vi lär oss en läxa och att det aldrig händer igen.

"Kan bli en lång dag på jobbet"

Efter förlusten mot Mora var det knäpptyst i omklädningsrummet för Frölunda. Det gick bokstavligen talat att ta på känslorna efteråt.

Simon Hjalmarsson satt och deppade i en soffa tillsammans med Max Friberg och Sebastian Stålberg.

– Efter matchen fanns det en stor frustration och irritation i laget. Hade vi börjar diskutera och dividera där och då så hade det inte blivit särskilt konstruktivt utan mest svordomar och sådant. Det är nog bra att sova en natt och sen samla oss lite och sedan se problemet och ta det därifrån. Jag tror det kan bli en lång dag på jobbet under måndagen för att vi verkligen ska lära oss av det här. Jag hoppas att det blir en väckarklocka för oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.