Efter farbrorns död – Mayweather satsar på ny karriär

Hans farbror, som var boxningstränare, gick bort i mars. Till följd av det har Floyd Mayweather, 43, bestämt sig för att själv satsa på tränaryrket.
– Efter min farbror Rogers bortgång har jag känt mig inspirerad att hjälpa de runt omkring mig på samma sätt som de hjälpte mig med min boxningskarriär”, skriver Mayweather på sin Instagram.

ANNONS
|

Sedan han besegrade Conor McGregor i en uppskriven match 2017 har Floyd Mayweather valt att låta boxningshandskarna ligga på hyllan.

43-åringen som är en av sportens största och som inte förlorade en enda match, av de 50 fajterna han gick, under karriären har nu bestämt sig för att försöka hjälpa andra att bli bra på boxning.

Ett initiativ som han fick inspiration till efter att hans farbror, Roger Mayweather, blott 58 år gammal, gått bort i mars.

Floyds farbror som också blev världsmästare som aktiv var boxningstränare efter att han själv slutade boxas.

Nu vill Floyd Mayweather följa i hans fotspår.

ANNONS

"Ska bli världens bästa"

Det berättar han på sin Instagram.

”Som många vet så har jag haft otroliga tränare som min pappa och min farbror. Efter min farbror Rogers bortgång har jag känt mig inspirerad att hjälpa de runt omkring mig på samma sätt som de hjälpte mig med min boxningskarriär”.

Och det är knappast något litet sidoprojekt han tänker dra igång. Utan siktet är högt inställt.

”Jag är ny som tränare, och så långt har jag jobbat med folk utan boxningserfarenhet. Därför växer vi tillsammans. Men jag lovar er att jag ska bli en av världens bästa tränare”, skriver han vidare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS