Efter förslaget – Max Verstappen kritisk: ”Handlar om överlevnad”

Formel 1:s vd Stefano Domenicali vill minska antalet fria träningspass i samband med tävlingshelgerna. Ett förslag som regerande världsmästaren Max Verstappen vänder sig emot.
– Sportens själ kan gå förlorad, säger holländaren enligt tyska Bild.

ANNONS
|

Det var i samband med ett besök på motoGP-premiären i Portugal, som vd:n för Formel 1, Stefano Domenicali, uttryckte sin vilja att förändra schemat för tävlingssäsongen.

– Jag är för att vi stryker de fria träningspassen. Ingenjörerna har stor nytta av dem, men offentligheten är inte speciellt intresserad, säger han till tv-kanalen SportTV.

Enligt tyska tidningen Bild vill Domenicali och de andra ansvariga för Formel 1 minska från tre till en träning under en tävlingshelg. Sedan vill de ha både ett kval- och ett sprintlopp på lördagarna, med ett utökat startfält.

Summa summarum kan det bli fler tävlingar, färre träningar och större startfält.

ANNONS

Den regerande världsmästaren Max Verstappen, 25, gillar inte planerna.

– Jag är definitivt inget fan av idén. För mig hör det nuvarande formatet till sportens DNA och jag vet inte varför vi skulle ändra det nu, säger han enligt Bild.

Den nederländske stjärnan, som kör för Red Bull, medger visserligen att han inte känner till bakgrunden till förslaget, men tycker inte att det låter vettigt.

– De vill så klart begeistra fansen, men det måste inte vara full spänning varje dag. Jag är inget fan av sprinthelger och inte heller av den här proppfulla VM-kalendern. För mig handlar sprinten inte tvunget om racing, utan snarare om överlevnad. Jag vill bara komma i mål med bilen i behåll, så jag är redo för söndagen och kan kämpa om den riktiga segern.

LÄS MER:Rivalen om Red Bull: Snabbaste bilen jag sett

LÄS MER:Formel 1-ikonen Nelson Piquet får miljonböter efter rasistiska kommentarerna

LÄS MER:F1-varningen: "Ikoniskt ögonblick går förlorat"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS