Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Efter EM-missen – Mbappé ville sluta i landslaget

Enligt Noël Le Graët ville Kylian Mbappé sluta i landslaget efter straffmissen.
Det stämmer – men fransmannen köper inte förbundspampens uttalande.
”Han menade att det inte fanns någon rasism”, skriver stjärnan på Twitter.

Frankrike slogs sensationellt ut av Schweiz i EM förra sommaren och stor syndabock blev Mbappé, 23, som missade den avgörande straffen i åttondelsfinalen.

"Det blir svårt att sova, men tyvärr är det här baksidan med sporten jag älskar så mycket", skrev den franske stjärnan på Instagram efter uttåget.

Efter förlusten var det Mbappé som fick stå i skottlinjen för den kritik som haglade över det franska landslaget.

Enligt det franska fotbollsförbundets ordförande, Noël Le Graët, ville inte Mbappé spela mer i landslaget med anledning av den kritik han fick ta emot efter EM-fiaskot.

– Jag träffade honom efter EM. Han kände att förbundet inte hade backat honom efter straffen och den kritik han fick, säger Le Graët till Le Journal du Dimanche.

– Vi träffades i fem minuter på mitt kontor. Han var arg och ville inte spela för det franska laget något mer – något han uppenbarligen inte menade.

Svaret till pampen

Efter att intervjun blivit uppmärksammad såg Mbappé sig nödgad att bemöta den på Twitter. Där riktar han kritik mot Le Graët.

”Ja, jag förklarade för honom att över allt annat handlade det om rasism och INTE straffen. Men han menade att det inte fanns någon rasism ...”, skriver världsstjärnan i ett syrligt svar på plattformen.

Mbappé har spelat nio landskamper för Frankrike sedan EM-slutspelet och är given i det franska landslag som reser till VM i Qatar senare i år.

På 57 landskamper har Mbappé noterats för 27 mål. Nyligen tecknade han ett nytt kontrakt med sitt klubblag, Paris Saint-Germain.

LÄS OCKSÅ: Kylian Mbappé världens högst värderade fotbollsspelare

LÄS OCKSÅ: Mbappé följde Macrons råd – får stort inflytande

LÄS OCKSÅ: Mbappé stannar i Paris SG