Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Efter elva år är Holm etta

Det tog elva år. Men nu har Stefan Holm klarat 2,30 fler gånger än Patrik Sjöberg. - Det känns riktigt skönt - och det är inte bara han som ska få provocera, säger Holm.
När Stefan Holm klarade 2,30 i sitt första försök i Globen drog han direkt på sig en ny t-shirt. På ryggen stod: "119 Holm är mer än 118 Sjöberg".
Det var en tydlig gliring mot Patrik Sjöberg.
- Det var han som drog igång debatten en gång och sa att man inte bra bara för att man hoppat 2,30 - utan att man måste göra det många gånger. Det har jag gjort nu, och det känns riktigt skönt. Man kan väl säga att detta har varit ett litet delmål för mig, säger Stefan Holm och fortsätter:
- I morgon är det elva år sedan jag klarade 2,30 första gången. I Eskilstuna. Farsan har det på film hemma. Så, detta blev ett fint jubileum.
Höjdhoppstävlingen i Globen blev ingen höjdare. Linus Thörnblad var tung och rev redan på långa höjder - och åkte ut på 2,30. Det gjorde de andra också.
Stefan Holm däremot klarade 2,33 - men höjde sedan fyra centimeter och hade ett riktigt bra försök (det andra).
- Det är skönt att hoppa lugnt och stabilt, och givetvis att vinna mot så många bra hoppare. Jag är rätt nöjd men kunde med lite flyt ha klarat 2,37 på det andra försöket.
I Stefan Holms tankar finns bara ett enda datum. 19 augusti. Det är då som höjdhoppet avgörs i OS i Peking.
- Om jag inte har någon motivation efter det lägger jag av. Som det känns just nu kommer jag inte att hoppa här nästa år. Men man vet inte …
Stefan Holm är nu den som har klarat 2,30 näst flest gånger i världen. Bara kubanen Sotomayor är bättre...
- Han har gjort det runt 200 gånger, och det kommer jag aldrig att slå. Å andra sidan är han livstidsavstängd för dopning, och kanske det har hjälpt honom till det där, säger Stefan Holm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.