Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Bernhardsson har gjort sitt i Eskilstuna United. Arkivbild.
Fredrik Bernhardsson har gjort sitt i Eskilstuna United. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Efter ekonomiska krisen – tränaren hoppar av

Det ekonomiska krislaget Eskilstuna United har drabbats av ännu ett bakslag.
Sportchefen och tränaren Fredrik Bernhardsson väljer att sluta.
"Vi får ta en sak i taget", säger klubbens ordförande Lina Bertilsson.

Eskilstuna United slåss för sin överlevnad. Klubben har ännu inte gett upp hoppet om att spela i högstaligan nästa år efter enorma ekonomiska problem. Just nu skramlar man för att försöka klara elitlicensen.

En som inte kommer vara med på den resan är tidigare sportchefen och tränaren Fredrik Bernhardsson som nu lämnar sina uppdrag. Efter tre år i Eskilstuna flyttar han i stället hem till Uppsala.

"Efter tre väldigt innehållsrika och utmanande år vill jag tacka för den här tiden i United, det har varit en lärorik period i mitt fotbollsliv som jag alltid kommer bära med mig", säger Fredrik Bernhardsson i ett pressmeddelande.

Oklarheten kring huruvida laget kommer spela i damallsvenskan eller elitettan nästa år skapar osäkerhet, menar ordföranden Lina Bertilsson.

"Trots en ekonomi i balans finns det fortfarande osäkerhetsfaktorer, som att beskedet från Elitlicensnämnden dröjer, vilket i sin tur gör det svårt att skriva kontrakt med såväl spelare som ny tränare. Vi får ta en sak i taget och nu behöver vi prata ihop oss om ledarstaben till att börja med", säger hon.

Eskilstuna slutade åtta i damallsvenskan i år.