Efter dopningsstraffet: Aktuell för OS

Fälld för dopning och borträknad från sommarspelen i Tokyo. Nu öppnas dörren på nytt för indiern Narsingh Yadev – tack vare att OS flyttats till 2021.
– Det är ödet att denna möjlighet uppstått för mig, säger han.

ANNONS

Med bara timmar kvar till Narsingh Yadevs första match i OS i Rio de Janeiro 2016 kom beslutet från Internationella antidopningsorganisationen Wada: Avstängd för dopning.

Straffet på fyra år innebar att den numera 31-årige indiske brottaren även försvann från diskussionerna om ett deltagande i Tokyo 2020.

Men nu är han i allra högsta grad aktuell för sommarspelen i Japan.

Anledningen: OS flyttades fram till 2021 på grund av coronavirusets härjningar, vilket betyder att Yadev har avtjänat sitt dopningsstraff.

– Det är inte läge att känna sig exalterad eftersom världen och vårt land kämpar mot en stor kris. Men ja, jag ska återvända till mattan i det ögonblick som förbudet är över i juli, säger han.

ANNONS

Yadev säger att han nu siktar på att vara en av medaljörerna i Tokyo.

– Jag har inte haft kontakt med förbundet men när allt blir bättre kommer jag att prata med dem om min comeback, säger han.

Indiens brottningsförbund har i ett uttalande sagt att Narsingh Yadev inte kommer att stoppas från att tävla om OS-platserna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS