Efter Black lives matter-stödet – vill att klubben byter namn

Många klubbar och idrottare visar sitt stöd i Black lives matter-rörelsen. Så även NFL-laget Washington Redskins. Nu vill borgmästaren Muriel Bowser att klubben byter namn.
– Jag tycker det är dags att ta tag i det som kränker så många, säger hon. Får medhåll

ANNONS
|

Protesterna mot rasism sprider sig världen över och Black lives matter-rörelsen får stöd från idrottsklubbar och idrottsutövare.

Ett lag som visat sitt stöd är NFL-laget Washington Redskins. Lagets namn, som anses nedvärderande mot landets ursprungsbefolkning, har diskuterats tidigare och nu har frågan väckts igen.

Washingtons borgmästare Muriel Bowser vill att laget byter namn.

– Jag tycker det är dags att ta tag i det som kränker så många. Det här är ett älskat lag med en fantastisk historik, och laget förtjänar ett namn som återspeglar känslorna som vi har fått för laget, säger Muriel Bowser till den amerikanska radiokanalen The team 98.

ANNONS

Alexandria Ocasio-Cortez, ledamot i USA:s representanthus, kom med samma uppmaning tidigare i juni:

”Vill ni stå för jämställdhet på riktigt? Byt namn i så fall", skrev hon på twitter.

Hos tidigare spelar i klubben är det delade meningar om namnet, som varit klubbens sedan 1933.

– För några år sedan fick vi träffa några indianhövdingar runt om i landet. De var inte upprörda över namnet och sade att de var stora supportrar till Redskins, säger Mark Moseley enligt Sportbladet.

Tre Johnson säger enligt tidningen:

– Jag tycker att det inte finns ett bättre läge att byta än nu sett till rörelsen i landet vi upplever just nu.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS