Efter beskedet: "Äntligen, det känns superkul"

ANNONS
|

Nordea Masters är troligtvis den största golftävlingen i Sverige och ingår i PGA European Tour där Europas bästa golfare gör upp varje år. Nordea Masters spelas på olika banor i Sverige – senaste åren i Barsebäck och Bros golfklubb i Upplands-Bro.

Men nu är det alltså klart att tävlingen nästa år går av stapeln i Mölndal, närmare bestämt Hills golfklubb. Nästa sommar blir därmed första gången sedan 1996 som tävlingen besöker Göteborgsområdet.

– Äntligen! Det känns superkul. Banan är byggd för större internationella tävlingar och sedan vi bytte ägare 2012 har vi utvecklat den vidare för att den ska bli ännu roligare att spela, säger Mats Sterner, vd på Hills golfklubb.

ANNONS

"Känns otroligt skönt"

Arbetet med att få tävlingen till golfklubben har varit en process som pågått i flera år där också näringsliv, företagsaktivitet och Göteborgs stad har hjälpt till. Enligt Mats Sterner fanns det flera skäl till att det blev just Göteborgsområdet.

– Nordea (huvudsponsorn) känner att Göteborg är en marknad man vill åt samtidigt som det finns en anläggning som passar in i deras målgrupp och plattform. Det är också viktigt att Göteborg som evenemangsstad står bakom det här, säger han och fortsätter:

– Vi har haft ett samarbete med Göteborgs stad och de har varit ett viktigt stöd. Vi är en liten golfklubb så det känns otroligt skönt att ha Göteborg som evenemangsstad bakom oss med den erfarenheten de har.

"Göteborgs golfförbund står bakom"

På Göteborgs golfförbund har man inte alls varit involverade i processen men ordförande Richard Norling välkomnar beslutet.

– Vi är mycket glada att vi har fått den här tävlingen för det kan sätta Göteborg på golfkartan igen. Jag skickade ett grattismejl till Hills alldeles nyss faktiskt så vi är jättenöjda, säger han.

Enligt Richard Norling jobbade man redan på 90-talet med att bygga en mästerskapsbana men lyckades inte då. Han tror att tävlingen kan bli ett lyft för golf i Göteborgsområdet.

ANNONS

– Imagemässigt tror jag att det kan betyda en hel del för Göteborg och det kan dessutom spilla över på andra golfklubbar i staden. Jag tror att alla golfklubbar kommer att sluta upp bakom det här, utan tvekan. Och Göteborgs golfförbund står bakom, säger han.

Årets upplaga ägde rum i början av juni och över 86 000 åskådare hade letat sig till golfbanorna. Startfältet bestod av 156 golfare och vinnare blev 20-årige Renato Paratore från Italien som tog sin första titel på Europatouren.

ANNONS