Efter armbågsskadan: Fortsatt ovisst för Koppang

Sävehofs supertalang Nina Koppang skadade armbågen under söndagens Champions League-möte med franska topplaget Metz. Under måndagen fick hon ett positivt besked, men ändå förblir VM-chanserna oklara.

ANNONS
|

Det var en dryg kvart in i matchen som oroväckande scener utspelade på plan i Partille Arena. Sävehofs supertalang Nina Koppang utmanade, kom till skott och gjorde mål.

I luften fick hon dock en mindre knuff, vilket resulterade i att hon landande på armen och blev liggandes på golvet. Efter en stund kunde hon ta sig ut av egen maskin, men det blev inget mer spel i matchen.

När andra halvlek drog igång syntes först Koppang inte till, men efter en stunds spel kom hon och satte sig på bänken. Då med armbågen hårt bandagerad.

– Det är passivt spel och jag gör en skottfint och går upp på ett vik-skott. Sen landar jag på armen och sträcker över armbågen. Jag hör att det knakar till med det är oklart vad som har hänt, sa Nina Koppang om situationen till GP efter matchen.

ANNONS

Fortsatt ovisst

Under måndagseftermiddagen var Koppang iväg för att få armen röntgad, men kom därifrån utan några tydliga svar.

– Jag kan inte säga så mycket egentligen... Det enda jag vet är att det inte är någon fraktur. Så den har hoppat ut led och tillbaka.

Nu väntar ny undersökning i form av magnetröntgen senare i veckan för att se mer hur ligament och leder påverkats av smällen.

Under tiden försöker 19-åringen se det positiva i skadan.

– Det är höger arm och jag är vänsterhänt, så det är väl lite tur.

Hur känns armbågen idag?

– Jag har ont fortfarande och kan inte sträcka ut den, så läget är väl det samma. Men det hör väl till när det är sån svullnad fortfarande.

LÄS MER:Det här visste du inte om spelarna i Sävehof

VM-chanserna i fara

Under matchen mot Metz fanns förbundskapten Tomas Axnér på plats och kommenterade även han skadan för GP efter matchen.

– En översträckt armbåge kan vara mycket, det kan vara ett par veckor borta eller bara ett par dagar. Jag hoppas få positiva besked.

Koppang är uttagen som extraspelare i Axnérs VM-trupp och gör under samlingen upp om de sista två platserna till mästerskapet som startar i början av december.

Så skadan kommer minst sagt olägligt.

– Nina är vänsterhänt och utöver henne finns det bara tre till i landslaget. Hon är en spännande spelare men vi har aldrig haft henne på en samling tidigare, men hon har goda möjligheter, säger Axnér efter matchen.

ANNONS

Nina Koppang själv om skadan och stundande VM:

– Jättetråkigt och ganska dålig tajming med en vecka kvar till samling där man förhoppningsvis kan ta plats till VM. Dessutom hade jag hjärnskakning för ett tag sedan och missade samlingen då med, konstaterar en besviken Koppang och lägger till.

– Nu får vi se hur det blir efter MR:en, men det är oturligt såklart.

LÄS MER:Nina Koppang utgick skadad när Sävehof föll mot Metz

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS