Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg. Arkivbild.

Efter åtalet – Östersunds ordförande avgår

Östersunds ordförande Daniel Kindberg avgår. Kindberg står åtalad för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. "Jag vill ge föreningen arbetsro", säger han.

"Jag har funderat en längre tid hur jag ska göra men har nu kommit fram till att avgå som ordförande i ÖFK. Jag har pratat om detta med styrelsen under veckan och vill därmed ge föreningen och dess anställda arbetsro", säger Kindberg till klubbens webbplats.

"Jag vill nu förbereda mig inför rättegången som startar i vår och ta hand om mig själv och min familj".

Kindberg har förutom ordföranderollen även arbetat aktivt med spelarrekryteringar och spelarförsäljningar. Han släpper även dessa uppdrag. Däremot har han ombetts vara kvar som bollplank till tränaren Ian Burchnall och den övriga ledarstaben. Kindberg vill fundera över helgen innan han ger besked om det.

Kindberg var vd för det kommunala bostadsbolaget Östersundshem när han i april anhölls, misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han arbetsbefriades från sitt uppdrag i bostadsbolaget och tog timeout från sin roll som ordförande i Östersunds FK.

Kindberg nekar till brott.

Valberedningen i fotbollsklubben har inlett arbetet med att hitta en ny ordförande.