Sandviken fick Hammarby på fall i den fjärde semifinalen. Här bjuds Hammarbys Jesper Jonsson på en flygtur.

Edsbyn och Sandviken tog sista chansen

Villa-Lidköping och Hammarby kunde boka platserna i bandyfinalen i Uppsala nästa lördag. Men Edsbyn och Sandviken tog sista chansen med sina 5–3-segrar.

|

Därmed blir det femte och avgörande semifinaler på söndag i Edsbyn och Sandviken.

Matchen på Zinkensdamm i Stockholm kom igång en halvtimme försent på grund av det stora publiktrycket och att Hammarby-supportrarna sköt iväg bengaler som rökfyllde planen.

Det stod 2–2 i halvtid, trots att Hammarby hade det mesta av spelet. Sandvikens båda mål gjordes på långskott som inte såg otagbara ut för Hammarbymålvakten Patrik Hedberg.

Sandviken tog över spelet i den andra halvleken. Hammarby gjorde visserligen 3–3, men bara minuterna senare gjorde Sandvikens Daniel Berlin mål på hörna. Och med sju minuter kvar av matchen slog Oscar Stadin in 5–3 på ett frislag.

De regerande bandymästarna från Edsbyn vände och vann den fjärde semifinalen mot Villa-Lidköping med 5–3.

Villa-Lidköping hade grepp om matchen halvvägs in i andra halvlek då man ledde med 3–2 på hemmaplan inför 5400 åskådare.

Men två snabba hörnmål i den 73:e och den 77:e minuten, som Hans Andersson och Daniel Liw satte, gav matchen en ny skepnad.

Villa lyckades inte vända och på tilläggstid kom även Edsbyns femte mål.

Villa-Lidköping vann de två första semifinalerna, Edsbyn de två följande.