Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Edmontons målvakt Cam Talbot gjorde totalt 39 räddningar.

Edmonton kopplade greppet om Anaheim

Edmonton kan tacka en storspelande målvakt att laget nu leder med 2–0 i matcher i kvartsfinalserien över Anaheim, efter två raka bortasegrar.

Edmonton slog till direkt, med ett mål efter bara en minut. Redan i andra perioden satte Patrick Maroon det som skulle bli matchavgörande 2–0. Jakob Silfverbergs reducering för Anaheim räckte inte till. Trots hård Anaheim-press stod Edmontons målvakt Cam Talbot pall och gjorde totalt 39 räddningar.

- Jag kände mig bra från start och gjorde några viktiga räddningar tidigt i matchen. Vi fick också en bra start med ett tidigt mål. Vi inledde spelet som vi ville och vi höll tag i det, det är tecknet på ett bra lag, säger Talbot enligt ESPN.

I kvartsfinalserien mellan St Louis och Nashville är ställningen nu 1–1 i kampen om att vara först till fyra triumfer. Vladimir Tarasenko blev St Louis matchhjälte efter sitt avgörande 3–2-mål när det återstod knappt fyra minuter av matchen.

- Vi kunde inte förlora den här gången. Nu står det lika och vi spelar mot Nashville om en dag igen. Nu försöker vi ladda om och göra vårt bästa igen, säger han enligt lagets twitterkonto.

Alexander Steen och Patrik Berglund passade fram till varsitt av St Louis mål.

Det segrande lagets målvakt Jake Allen säger, enligt lagets twitterkonto , att "grabbarna kämpade hårt de sista fem minuterna".