Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

E-sport kan göra entré i Paris-OS

Paris kommer att bli utsedda till att arrangera de Olympiska spelen 2024. Nu öppnar arrangörerna för ett nytillskott i form av E-sport. – Jag vill inte säga nej från början, säger Tony Estanguet, vice president i Paris Olympiska bud-kommitté.

Det blev nyligen klart att det kommer att bli Paris som arrangerar sommar-OS 2024. Paris och Los Angeles har varit de städer som budat för att få arrangera men efter en överenskommelse med Los Angeles så kommer nu Paris i september utses som värd.

Nu öppnar Tony Estanguet, vice president i Paris Olympiska bud-kommitté för att ett oväntat tillskott till tävlingarna, nämligen E-sport. Estanguet har sagt till nyhetsbyrån AP att han kommer att föra samtal med representanter från E-sport och internationella olympiska kommittén om möjligheten för E-sport att vara med i tävlingarna. 

– Ungdomarna är väldigt intresserade av E-sport och sådana här saker. Så låt oss kolla på det. Låt oss träffa dem. Låt oss se om vi kan hitta några broar, säger Estanguet till AP.

Beslut kommer tas 2020

E-sport har länge velat bli erkänd som en sport. Det kommer dock att dröja ett tag till. Trots att det blivit otroligt populärt de senaste åren och eventen lockar enormt mycket åskådare. 

– Jag vill inte säga nej från början. Jag tycker det är intressant att interagera IOK med E-sport familjen för att bättre förstå varför det har blivit så populärt.

Om E-sport kommer att få en plats vid de olympiska spelen kommer först att bestämmas 2020. Dessutom kommer E-sporten ha konkurrens från sporter som MMA, cricket, biljard och boule om att kvalificera sig som någon av de fem extrasporter under de olympiska spelen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.