Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Denni Avdic hade svårt att ta sig igenom ett samlat Östersundsförsvar på Tunvallen.

Dyrköpt seger för Östersund mot AFC

Viktig trepoängare borta mot AFC Eskilstuna – men vinsten blev dyrköpt för Östersund. Både Ravel Morrison och Jerell Sellars utgick skadade i 1–0-segern på Tunavallen.

Viktiga poäng stod på spel inför kvällens möte mellan AFC Eskilstuna och Östersund på Tunavallen.

Båda lagen låg inför den femte omgången strax ovanför kvalstrecket och behövde en vinst för att ta sig upp på säkrare mark i tabellen.

I en jämn tillställning var det Adi Nalic, på lån från Malmö FF, som i den första halvleken var närmast att skriva in sig i målprotokollet för hemmalaget – men det var gästerna som fick utdelning.

Klassmål av Islamovic

I den 23:e minuten lättade Tesfaldet Tekie ett perfekt inspel till Dino Islamovic som tog emot bollen på bröstet och pangade hårt in ledningsmålet för Östersund.

- Det var ett bra avslut. Distinkt, kommenterade målskytten sin fullträff för C More i halvtid.

I övrigt var det inte speciellt mycket att glädjas över gällande ÖFK:s spel, tyckte Islamovic.

- Det var sådär. Vi ger bort bollen för enkelt, det blir för mycket Hawaii-fotboll.

Strax innan halvtid tvingades Ian Burchnall till ett tidigt byte. Detta efter att engelsmannen Jerell Sellars i en löpduell plötsligt tog sig mot baksidan och lade sig ner innan han lämnade konstgräset på bår.

Som om inte det vore nog kom en ny tung skada i den andra halvleken för Östersund – och det på ingen mindre än det prestigefyllda nyförvärvet Ravel Morrison. Engelsmannen, som bland annat har ett förflutet i Manchester United, West Ham och Lazio, såg ut att trampa snett och haltade av planen innan han ersattes av sin landsman Charlie Colkett.

"Mycket besvikna"

Trots de oönskade bytena höll bortalaget undan när AFC Eskilstuna tryckte på för en kvittering i slutminuterna. Östersund kunde därmed resa tillbaka norrut med en färsk trepoängare som för laget hela vägen upp på en delad tredjeplats.

- En krigarinsats i dag. Men det var välförtjänt att vi vann, säger Tesfaldet Tekie till C More.

AFC Eskilstuna däremot halkar ned ett snäpp i tabellen och är numera på kvalplats.

- Vi är mycket besvikna. Det känns inte som att Östersund har någonting mer än målet, men jag kan ha fel, säger hemmalagets anfallare Denni Avdic till C More.