Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Dyblött derby på Skarpe Nord

Bandyfesten blev ett regnigt, blåsigt kaos – och Kungälv förlorade det prestigefyllda derbyt med uddamålet. – Så jäkla typiskt, sammanfattade tränare Anders Liw.

Ungefär samtidigt som startsignalen ljöd gick regnet från ett lätt störande duggande till ett smått infernaliskt ösregn som dessutom kompletterades med kraftiga vindbyar som fick vattnet att dra in i stora sjok över Skarpe Nord.
Det dröjde dock sisådär åtta minuter innan isen blev vattenfylld och under den tiden hann hemmalaget göra både 1–0 genom Robert Thelin, och 2–0 efter en pangträff från Lukas Persson.
– Vi gör en jättebra första halvlek sett till förutsättningarna. Det blir ju mycket ställningskrig och en del konstiga situationer, och vi har inte haft några bra träningsmöjligheter så tajmingen sitter inte där.

"Jäkla typiskt när det är derbyfest"

Frillesås, som får ses som tillfällig storebror sett till spelarmaterialet i år, reducerade dock snabbt och två mål senare stod det 3–2 till Kungälv. Vid det här laget låg ett tjockt lager vatten över hela planen och att driva med bollen några längre sträckor var inte att tänka på. 
Det handlade mest om att få upp bollen så högt upp i banan som möjligt och sedan hoppas på det bästa.
– Det är synd för oss och för publiken att det blir så här. Så jäkla typiskt när det är derbyfest. Det var kanonväder igår, och det blir säkert kanonväder imorgon med, men i dag… det var ju inte bara regn utan blåst också. Då är det ospelbart, säger Kungälvstränaren Anders Liw.

Den ruggiga väderleken till trots var stämningen på läktarna förvånansvärt god. Kungälvs-klacken Skarpa Gubbar höll humöret uppe och var utan tvekan den lagdel som höll högst kvalitet i första halvlek.

"Frillesås är klart bäst"

I paus gick strömmen och då kunde vi lägga ”kolsvart” till den dystra miljöbeskrivningen. När ljuset återvände hade dock regnet upphört och den andra halvleken bjöd på riktigt fina förutsättningar – som Frillesås utnyttjade bäst.

Med tre raka mål gick gästerna ikapp och förbi och när sedan ösregnet gjorde comeback med kvarten kvar orkade inte Kungälv hämta ikapp – även om det var nära efter att Lukas Persson gjort sitt tredje mål.
– Grabbarna ska ha en eloge för att de kämpade in i det sista. Men Frillesås är klart bäst när isen är spelbar och det är därför de vinner. Och de har ett fantastiskt bra lag, säger Anders Liw.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.