Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Durmaz: "Man ser vilken kvalitet vi har"

I klubblagen är det inte alla som får spela. Men när Janne Andersson kallar till landslaget sitter formen.

Sveriges vinst mot Vitryssland kan beskrivas som trygg, säker och planenlig. Detta trots att flera spelare har suttit på bänken i sina klubblag den senaste tiden.

Toulouse-spelarna Jimmy Durmaz och Ola Toivonen, båda i startelvan, är två av dem. Trots att ingen av dem har startat en ligamatch under 2017 såg de formstarka ut i den svenska landslagsdressen.

- Jag har inte spelat på ett tag. Suget, hungern fanns där och formen är kvar. Det är bara målet som saknas, konstaterade Durmaz glatt.

"En nytändning"

Den dribblingsglade yttermittfältaren hade en frispark som var en stolpträff bort från att gå in.

- Vi är ett riktigt bra landslag. Det har vi visat hela kvalet. Vi har spelat bra varje landskamp sedan EM. Man ser på träningarna vilken kvalitet vi har. Det är en nytändning. Alla har tagit ytterligare kliv.

Ola Toivonen trivs bredvid Marcus Berg och var nöjd med samarbetet.

- Mycket bra, som vanligt. Med lite tur hade han gjort mål på två av mina skarvningar. Då hade vi haft 2–0 i halvtid. Det fungerade superbra.

"Blåser åt rätt håll"

Isaac Kiese Thelin – som lämnade bänken i franska Bordeaux för speltid i belgiska Anderlecht – känner av en glädje runt landslaget.

- Ju mer man spelar, desto mer kan man klicka tillsammans. Det kan ta lite tid, men nu är vi i bra form. Det känns bra och är kul för fansen att se lite mål. Man ska älska att se Sverige spela.

Matchens lirare, Emil Forsberg, sammanfattade känslan i en mening.

- Det blåser åt rätt håll.