Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen LeBron James eller Stephen Curry – men Kevin Durant och flera andra NBA-stjärnor kommer till OS.

Durant: "Har jäkligt bra spelare"

LeBron James och Stephen Curry har tackat nej till att resa till Rio. Ändå kan USA mönstra ett drömlag i OS-basketen.

Det borde bara kunna gå på ett sätt i OS-premiären mellan USA:s NBA-stjärnetäta landslag och Kina på lördag. De två landslagen har nämligen mötts två gånger nyligen, som förberedelse inför Rio-turneringen – och siffrorna har varit liktydligt talande: USA har krossat Kina med 106–57 och 107–57.

Men även om siffrorna skvallrar om att det borde bli en klar seger för de amerikanska stjärnorna så tar de allt annat än lätt på uppgiften.

- Varje lag här är ett hot. Vi förstår att det kommer att bli en kamp varenda dag och jag ser fram emot det, säger den 24-årige stjärnguarden Kyrie Irving, till vardags i Cleveland Cavaliers.

Och även om såväl LeBron James som Stephen Curry, NBA:s två klarast lysande stjärnor, tackat nej till OS-spel så tycker Kevin Durant – som nyss lämnade Oklahoma City för Golden State – att laget som åkt till Rio är väldigt starkt:

- Bara för att vissa inte varit här förut eller kanske inte är "MVP":s i NBA så betyder inte det att vi inte har några jäkligt bra spelare i det här laget, säger den 27-årige stjärnan.

Nog talar mycket, ja precis allting för att USA tar ytterligare ett OS-guld i basket; ett guld som skulle bli det tredje raka för amerikanerna (efter att Argentina stack upp och vann i Aten 2004).

Under förbundskaptenen Mike Krzyzewski, som slutar efter OS, har det NBA-proffskryddade amerikanska landslaget vunnit 80 av 81 matcher sedan 2005 och inte förlorat på ett decennium.