Armand Duplantis och Renaud Lavillenie pratas vid efter att utomhustävlingen stoppats på grund av kraftig vind. Inomhus kunde sedan svensken ohotad ta hem segern.
Armand Duplantis och Renaud Lavillenie pratas vid efter att utomhustävlingen stoppats på grund av kraftig vind. Inomhus kunde sedan svensken ohotad ta hem segern. Bild: Hussein Sayed/AP/TT

Duplantis vann enkelt i flyttade DL-premiären

Diamond League-premiären blåste bort för Armand Duplantis och de andra stavhopparna i Doha. I stället blev det en inomhustävling – som den svenske världsrekordhållaren vann enkelt.

ANNONS
|

Duplantis gick in på 5,61 meter – och klarade. Han stod över 5,71 och klarade sedan 5,81 i första försöket.

Det blev segerhoppet eftersom alla andra rev ur sig i tävlingen i Qatar.

Duplantis bestämde sedan att ribban skulle upp på 6,02. En höjd som han klarade utan några som helst problem. Därefter bytte han stav för att ta sig an 6,12. Och rev i första försöket, i det andra och även i det tredje.

Amerikanen KC Lightfoot kom tvåa och Ben Broeders, Belgien, trea på 5,71.

Det blåste kraftigt i Doha på fredagskvällen under Diamond League-premiären och det ansågs för farligt att genomföra stavhoppstävlingen. Den flyttades till lördagen och inomhus.

ANNONS

Nästa Diamond League-tävling går i Birmingham nästa lördag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS