Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stavhopparen Armand Duplantis på Louisiana State University i november i fjol. Duplantis blev tvåa i de amerikanska collegemästerskapen.

Duplantis tvåa – och 358:a

Det blev inget nytt sexmetershopp för stavhopparen Armand Duplantis i de amerikanska collegemästerskapen. Svensken kunde i stället jubla över sin bror Antoine, som tagit ett steg närmare ett proffskontrakt i baseboll.

Armand Duplantis klarade 5,85 meter i collegemästerskapen i Austin, Texas, men misslyckades på högre höjder. Han fick nöja sig med en andraplats i tävlingen, som blev en utdragen historia.

Svensken slarvrev redan i sitt ingångshopp på 5,50, och tog sedan 5,70 och 5,80 i sina första försök, trots att han fick vänta mer än en halvtimme mellan varje försök. På 5,90 rev Duplantis. För att vinna tävlingen var han tvungen att ta nästa höjd, men 5,95 blev för svårt och Duplantis rev de två sparade försöken.

I maj satte Duplantis världsårsbästa med ett hopp på sex meter på en collegetävling i Fayetteville, Arkansas. I augusti i fjol hoppade Armand Duplantis under EM i Berlin som förste svensk över sex meter.

South Dakotas Chris Nilsen vann collegemästerskapen med ett hopp över 5,95.

Onsdagen blev desto roligare för Armands storebror Antoine, som tidigare på dagen nåddes av ett roligt besked. 22-åringen är redan en av universitetet Louisiana States allra bästa spelare någonsin i baseboll och blev på onsdagen draftad av MLB-laget New York Mets.

Duplantis valdes i den 12:e rundan, som nummer 358, skriver LSU på sin hemsida.