Duplantis tappar mark på världsrankningen

Armand Duplantis toppade det internationella friidrottsförbundets världsrankning förra veckan. Men nu har han trillat ned till en tredjeplats.

ANNONS

Det är norrmannen Karsten Warholm som har gått om som ny världsetta. Även den amerikanske kulstötaren Ryan Crouser har gått om och ligger nu tvåa på listan – före trean Armand Duplantis.

Om Duplantis hade slagit sitt världsrekord på 6,18 hade han tagit hem förstaplatsen. Men i stället gick Warholm och Crouser, som båda har slagit världsrekord den här säsongen, förbi på årets slutgiltiga lista.

33 försök på världsrekordet

Den olympiske guldmedaljören Duplantis har gjort 33 försök på världsrekordhöjden 6,19 – men utan att lyckas. Till nästa säsong ska han i stället försöka på 6,20.

– Ja, det är dags för det nu. Efter det här ska jag pröva det. Det verkar nästan som om 6,19 har blivit en förbannelse. Dessutom låter det bättre med 6,20, sa han till Sportbladet tidigare.

ANNONS

LÄS MER:Duplantis satsar på ny världsrekordhöjd

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS