Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Armand Duplantis fick se sig slagen av Sam Kendricks i Paris. Arkivbild.

Duplantis slagen av världens bäste

Han har knäppt honom på näsan under året. Men i Paris fick Armand Duplantis se sig slagen av Sam Kendricks, USA. 18-åringen imponerade ändå, stannade på höjden 5,90 och slutade tvåa i Diamond League – före världsettan Renaud Lavillenie, igen, bland annat.

Den unge stavhopparen Armand Duplnatis har haft ett fantastiskt 2018. En snabb resumé: Han har slagit nytt personligt rekord efter att ha hoppat 5,93, vunnit på hemmaplan under Diamond League i Stockholm och slog då dessutom den regerande världsmästaren Sam Kendricks, USA. Sedan av bara farten slog han världsettan, fransmannen Renaud Lavillenie, i en tävling i just Frankrike.

När Diamond League styrde kosan till Paris fick Lavillenie återigen se sig slagen av den unge Duplantis. Men 18-åringen kunde inte rå på Kendricks denna gång.

Ståhl sist

Duplantis gick som ende hoppare in på 5,60 och tog det på första försöket. Sedan hade han rivningar i singular på 5,77 och 5,85. Och på 5,90 såg det illavarslande ut. Men då tog den svensk-amerikanske supertalangen höjden i sista försöket och gick tillsammans med Kendricks till världsårsbästahöjden 5,96.

Duplantis rev två gånger på höjden medan amerikanen tog den på sitt andra försök. Då valde den djärve 18-åringen att stå över sitt sista försök och gå upp på höjden 6,01. Där tog det stopp. Duplantis rev ut sig men kan glädjas över en ny stark tävling.

Daniel Ståhl hade en tung dag i diskustävlingen. Svensken slutade sist efter att bara ha fått ett kast av tre godkända. Då flög diskusen 60,49 meter. Vann gjorde jamaicanen Fedrick Dacres på blygsamma 67,01. Det var hans andra raka seger i Diamond League-sammanhang.

Supertid av Samba

Abderrahman Samba fortsätter att springa fort på 400 meter häck. Nu har han slagit till med en riktig supertid. Under Diamond League-tävlingen i Paris vann Qatar-löparen på tiden 46,98. Det är den näst snabbaste tiden genom tiderna på distansen och blott den andra under 47 sekunder. Världsrekordet på 400 meter häck, 46,78, från 1992 sattes av amerikanen Kevin Young.

Den regerande världsmästaren, norrmannen Karsten Warholm, slutade trea på tiden 48,06 efter att ha snubblat till på upploppet.

Den svenska höjdhopparen Erika Kinsey inledde lovande i höjdhoppstävlingen genom att ta de tre första höjderna i första försöken. Men på 1,94, årsbästahöjden för svenskan, tog det stopp. Efter tre raka rivningar var det över för 30-åringen och hon stannade på 1,90 och blev åtta i tävlingen.