Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Armand Duplantis vann ytterligare en stavhoppstävling. Denna gång på Continental Tour i ungerska Szekesfehervar. Arkivbild.
Armand Duplantis vann ytterligare en stavhoppstävling. Denna gång på Continental Tour i ungerska Szekesfehervar. Arkivbild. Bild: Charlie Riedel/AP/TT

Duplantis segrade– tung diskusdag för Petterson

Armand Duplantis tog en ny seger i stavhopp. Den nyblivne SM-guldmedaljören, i diskus, Simon Petterson hade däremot en tung dag i ungerska Szekesfehervar och blev femma.

Världsrekordhållaren i stavhopp, Armand Duplantis, inledde Continental Tour-tävlingen i ungerska Szekesfehervar med att enkelt hoppa 5,60.

Även fransmännen Renaud Lavillenie och Thibaut Collet klarade dock 5,60 och tävlingen fortsatte.

I andra hoppet tog svensken 5,80 lika enkelt, vilket även räckte för seger eftersom Lavillenie bara klarade 5,70.

Svensken höjde därefter ribban till 6,01. Men efter tre raka rivningar skrevs segerresultatet till 5,80.

– Energin var inte riktigt där när han helt plötsligt var själv kvar efter att ha tagit 5,80, säger Helena Duplantis, som både är tränare och mamma, i Viaplay efter tävlingen.

I diskusen hade den nyblivne SM-guldmedaljören Simon Petterson en tung dag. För ett par dagar sedan slog Petterson personligt rekord, två gånger om, och kastade över 70 meter för första gången i karriären. I Ungern blev det bara 64,08 och en femteplats. Daniel Ståhl blev trea med 67,01.

Slovenen Kristjan Ceh segrade på 71,23.