Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Duplantis satsar på ny världsrekordhöjd

Duplantis vann Diamond League-finalen i Zürich. Men världsrekordet uteblev även denna gång. Efter 33 försök på höjden 6.19 funderar han på att överge höjden.
– Det verkar nästan som om 6.19 har blivit en förbannelse, säger svensken till Sportbladet.

Under torsdagens Diamond League-final gjorde Armand Duplantis som han alltid gör – han vann. Efter att haft med sig ryssen Timur Morgunov och amerikanen Sam Kendricks till 5.98, kunde ”Mondo” vinna på höjden 6.06.

Sedan började världsrekordjakten, igen.

Inte heller den här gången gick det vägen. Svensken har försökt på höjden 33 gånger i totalt tio tävlingar utan att lyckas. Inför nästa säsong funderar han på att överge höjden.

– Ja, det är dags för det nu. Efter det här ska jag pröva det. Det verkar nästan som om 6,19 har blivit en förbannelse. Dessutom låter det bättre med 6,20, säger Duplantis till Sportbladet.

– Men det kanske kommer den 34:e? Vi får se. Jag har inte bestämt mig för att helt skippa tanken på att ta 6,19, men jag kommer definitivt pröva på 6,20 nästa säsong.

Men det får vänta. Tävlingen var den sista för denna säsong för supersvensken som nu går på ledighet. Trots uteblivet världsrekord lämnar Duplantis säsongen med både OS-guld och Diamond League-seger. Ett resultat han är nöjd med.

– Men samtidigt lämnar jag den här säsongen med en lite bitter smak i munnen. Jag hade velat ha det där nya rekordet och känner att jag kunde gjort det så många gånger, säger han.

Nästa stora mål blir inomhus-VM i Belgrad i mars och en rad andra inomhustävlingar. Det är också just inomhus som ”Mondo” har slagit världsrekordet tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.