Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Armand Duplantis. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Duplantis om galan: "Blir nog svårt"

Armand Duplantis kommer troligtvis inte till Sverige för Idrottsgalan i början av nästa år – trots att stavhoppsstjärnan kan vinna flera priser.

Under onsdagen presenterade juryn de nominerade till Idrottsgalan i Stockholm den 21 januari. Stavhopparen Armand Duplantis är nominerad i flera kategorier efter sitt guld och svenska rekord på 6,05 meter vid friidrotts- EM i Berlin i somras.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Men det lutar åt att svensk-amerikanen, som den här terminen inlett studier vid Louisiana State University i Baton Rouge i södra USA, missar galan.

- Det är en riktigt dålig dag eftersom jag måste till Nevada för en stavhoppstävling och ett träningsläger. Jag flyger tillbaka till Louisiana den 20:e och sedan har jag skola. Jag önskar att jag kunde komma (till galan).

Duplantis är nominerad i kategorierna "Årets manlige idrottare" och "Årets prestation". Dessutom lär den nyblivne 19-åringen vara en av aspiranterna till både Svenska Dagbladets Bragdguldet och Radiosportens Jerringpriset.

Men ”Mondo” tror en OS-guldmedaljör som slalomåkaren André Myhrer har större chans att vinna än honom själv.

- Jag är ingen olympisk mästare, jag var bara en 18-åring förra säsongen. Att vara med i diskussionen bland OS-mästare och personer med fina, tunga guldmedaljer är fantastiskt. En ära, jag är väldigt glad över att bara vara nominerad.

Nyligan berättade Expressen att skidstjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson också troligen missar galan. Orsaken är att den ligger för nära VM.