Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Armand Duplantis får en egen film på bio.
Armand Duplantis får en egen film på bio. Bild: Jessica Gow/TT

Duplantis om egna filmen: "Glad att det är över"

Armand Duplantis har vunnit friidrottspublikens hjärtan under flera år.
Nu kommer hans väg från stavhoppsmattan på bakgården i Louisiana till guldmedaljer i de stora mästerskapen att visas på den vita duken.
– Det var 2017 som de började filma mig så äntligen är den här, säger han.

Den 30 september går dokumentären ”Born to Fly” upp på svenska biografer. Dokumentären skildrar hur en ung kille från Louisiana i USA bestämmer sig för att bli världens bäste stavhoppare och utmaningarna i att växa upp i strålkastarljuset.

– Det är kul! Det har varit en "long time coming", det känns som att vi började filma för länge sedan. Det var 2017 som de började filma mig så äntligen är den här! Det är coolt, säger världens bästa stavhoppare till TT.

"Det var min grej först"

Den som följt Armand Duplantis på sociala medier vet att han på sina inlägg använt hashtaggen #borntofly (född att flyga) i flera år.

– Det var min grej först att göra #borntofly, för jag tyckte att det var coolt. Sedan tänkte de också att det var ett bra namn på en film och väldigt passande för storyn. Det kändes bara rätt, säger han.

Men den som hoppas på en ny realitystjärna i form av 22-åringen från Louisiana hoppas nog förgäves. Att följas av kamerateam kan vara påfrestande.

– Ibland var det kul, men jag kan säga att jag är lite glad att det är över så jag bara kan kolla på filmen. Du vill inte ha det varje dag i ditt liv – en kamera i ansiktet. Men det var najs och jag utvecklade en bra relation till de som filmade, berättar Duplantis.

En bra film

Han har sett i princip hela den färdiga filmen redan.

TT: Är den bra?

– Ja, det tycker jag, skrattar han.

Trots sin unga ålder har Duplantis hunnit uppnå mycket. Att kunna se tillbaka på de viktigaste stunderna hittills i karriären är något han uppskattar.

– Det är kul, jag kan titta tillbaka och se hur det var när jag var tonåring och att det var mycket som jag ville göra som jag har hunnit göra redan.

På lördag kan Duplantis försvara sitt EM-guld och ta sitt femte raka mästerskapsguld. Först ska han dock klara av kvalet, som inleds runt klockan 10.50 på torsdagsförmiddagen.