Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Duplantis jackpott efter världsrekordet: "Ekonomi behöver han inte oroa sig över i hela sitt liv"

Han har varit nära tidigare. Nu var det så dags för Armand Duplantis, 20, som under lördagskvällen slog världsrekord i stavhopp med höjden 6,17 – ett hopp som dessutom tryggar hans ekonomiska framtid.
– Någon ekonomi behöver han nog inte oroa sig över i hela sitt liv, säger Duplantis manager Daniel Wessfeldt till Expressen.

Det första försöket misslyckades.

Ribban åkte dock upp igen på 6,17 och Armand Duplantis stegade fram för sitt andra försök på världsrekordshöjden.

Det andra försöket skulle lyckas och ett nytt världsrekord var ett faktum.

Den 20-årige stavhopparen har länge varit en supertalang och att han en dag skulle slå världsrekordet kändes nästan väntat. Det lär dock bli fler världsrekord än så om man ska tro hans manager.

– Nu gäller det att han behåller båda fötterna på marken, gör vad han ska och fortsätter träna. Vi har ett OS i sommar. Han kommer att bli världens hetaste friidrottare. Han har varit superlovande innan, många har skrivit om honom och han har slaktat massa ungdoms- och juniorvärldsrekord. Nu kommer han bli varje tävlingsarrangörs våta dröm, säger Daniel Wessfeldt till Expressen.

Under sin tid på college i USA fick Armand Duplantis inte tjäna några pengar på sin idrott eller ha några sponsorer. Men han valde att satsa helhjärtat på stavhoppet och det beslutet har han knappast behövt ångra.

Han har ett väldigt lukrativt kontrakt med både Puma och Red Bull.

– Jag tycker att det finns viktigare saker i livet än pengar, sa han nyligen till NRK.

Efter världsrekordet lär sponsorerna stå i kö för att bli förknippade med friidrottens allra starkaste stjärna.

– Det innebär mycket. Plötsligt blir han förmodligen den bäst betalde friidrottaren i hela världen. Det avspeglar sig i de avtal han redan har. De är så prestationsbaserade att man höjer både sin bonus och sin basersättning också. De är ju skitglada. Det är ju det här de vill. Någon ekonomi behöver han nog inte oroa sig över i hela sitt liv, säger Daniel Wessfeldt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.