Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter segern i Diamond League firade Armand Duplantes genom att svepa en öl – han fått av fansen.  Bild: Francois Mori
Efter segern i Diamond League firade Armand Duplantes genom att svepa en öl – han fått av fansen. Bild: Francois Mori

Duplantis firade segern – svepte en öl med fansen

Efter segern i Diamond League har bilder på Armand Duplantis blivit virala. På sociala medier syns han svepa en öl – som han fått av fansen i publiken.

Det blev ingen större dramatik i stavhoppet när Armand Duplantis tävlade i Diamond League i Bryssel. Tävlingen vann han enkelt på 5.91, innan han dessutom seglade över 6.05.

Den stora snackisen blev dock inte att "Mondo” återigen bröt sexmetersgränsen, utan hans sätt att fira det hela. På bilder på sociala medier syns superstjärnan stå och prata med fansen i publiken – när någon plötsligt sträcker honom en öl.

Hur han reagerade? Han svepte den.

– Killen frågade om jag ville ha en öl och jag frågade om den var orörd. Ja, svarade han och då tömde jag glaset. Jag var full av adrenalin och är ganska impulsiv av mig, säger Mondo till Sportbladet.

Han poängterar dock att han försäkrade sig om att den var orörd innan han hällde i sig den.

– Jag såg ju att glaset var fyllt ända upp. Jag hade aldrig tagit den om den vore halvdrucken. Men det var en god belgisk öl, så den slank ner utan problem, säger han.

En sista chans att slå världsrekordet

Efter att Duplantis meddelat att han avstod söndagens Finnkamp, återstår det nu bara ett sista försök att slå världsrekordet på 6.19 i år. En höjd han jagat hela sommaren.

– Jag hoppas det går bra, för det känns som jag har det kvar. Det är en bra chans i Zürich där det ska vara bra att hoppa och ett rejält publikstöd. Jag känner mig både motiverad och i bra form, säger han till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.