Duplantis efter förlusten: "Det var dags för en väckarklocka"

Efter 20 raka segrar rev Duplantis ut sig i Diamond League-tävlingen i Bryssel. Ett tajt schema stoppade sedan stjärnan från att tävla i den pågående Finnkampen, men inte från att vara på plats.
– Det är kul att vara här och heja fram Sverige, säger han till TT.

ANNONS

Den 22-åriga stavhopparen rev ut sig på 5,91 och blev tvåa i Diamond League-tävlingen i Bryssel. Efter 20 raka segrar fick Armand Duplantis lämna en tävling som förlorare.

Kort efter tävlingen i Bryssel tog han flyget till Helsingfors och stod plötsligt på Olympiastadions innerplan.

Men inte för att tävla.

I stället startade han damernas stavhopp genom att vifta med den vita flaggan.

– De har satt mig i arbete men mestadels går jag runt, säger hej och vinkar, säger han till TT.

– Finnkampen är en rolig tävling, det hade varit kul om jag hade kunnat tävla men schemat var lite för svårt, det är lite för tajt mellan två viktiga tävlingar. Nu tävlar jag inte men det är kul att vara här och heja på Sverige.

ANNONS

Men vädret var han inte särskilt förtjust i.

– Det ska vara sommar fortfarande men så kommer man till Finland – och då är det inte sommar längre. Det är höst men det känns mer som vinter, säger han om de 13 grader som rådde under Finnkampens inledning.

"Gjorde dumma misstag”

22-åringen var inte nöjd efter andraplatsen i Belgien. Samtidigt säger han att förlusten trots allt kan ha varit nyttig.

– Det kanske var dags att få en väckarklocka. Det kändes som att inget kunde gå fel och helt plötsligt var jag i en situation där jag missade höjder och gjorda små dumma misstag, säger han och fortsätter.

– Jag har verkligen varit avslappnad i de senaste tävlingarna, då jag har känt att jag redan har gjort så mycket den här säsongen. Det var nästan: vad kan jag göra mer? Efter förlusten gav det en känsla att jobbet inte klart, att jag måste få ihop allt till nästa tävling.

Nästa vecka avslutas Diamond League-säsongen med finaltävlingar i Zürich. Då har Duplantis, världsrekordinnehavaren och den regerande olympiske, världs- och Europamästaren, en Diamond League-titel att försvara.

LÄS MER:Svensk drömstart i Finnkampen

LÄS MER:Ståhl dubblar: "Ska göra allt jag kan"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS