Duplantis ångrar inte valet att tävla för Sverige

Friidrottstalangen Armand Duplantis kunde välja mellan att tävla för Sverige eller USA i friidrott. Valet föll på Sverige och nu berättar Duplantis att valet har upprört många.

ANNONS
|

Armand Duplantis är bara 17 år men anses av många vara en supertalang inom friidrotten. Trots sin unga ålder har stavhopparen redan slagit svenskt seniorrekord och i går i Lausanne hoppade han 5,73, en höjd Duplantis borde vara nöjd med enligt SVT:s expert Kajsa Bergqvist.

Med en pappa från USA och en mamma från Sverige hade Duplantis valet att tävla för antingen Sverige eller USA. Inför ungomds-VM 2015 valde han alltså att tävla för Sverige.

Ett val som han har fått mycket kritik för.

– Ja, det har varit många reaktioner. Det är inte så att det amerikanska förbundet hört av sig, men de flesta gillar inte mitt val. Men jag tog ett beslut och jag har egentligen aldrig tittat tillbaka, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Tävlar i SM-veckan i Borås

Även Duplantis mamma Helena menar att det har varit många reaktioner på sociala medier. Också från Sverige.

– Ja, det har varit massor av påhopp på sociala medier. Även från Sverige. Som att han skulle kosta de svenska skattebetalarna pengar. Men jag kan garantera att han inte kostat de svenska skattebetalarna ett öre. Allt har kommit ur våra egna fickor, säger hon.

Samtidigt menar Duplantis att han aldrig har ångrat sitt val.

Under fredagen tävlar Duplantis med sitt Uppsala IFi SM-veckan i Borås

ANNONS